China Café met Nout Wellink in de Kunsthal

Op donderdag 12 mei is Kneppelhout & Korthals co-organisator van het maandelijkse China Café van het China-kennisnetwerk Guanxi. Spreker op dit evenement is Nout Wellink, oud-president van de DNB en nu commissaris bij de Bank of China. Met Sinoloog en auteur Jan van der Putten gaat hij in gesprek over de financieel-economische ontwikkelingen in China.

Nout Wellink

Nout Wellink, tussen 1997 en 2011 president van De Nederlandsche Bank, bekleedt sinds 2012 een commissariaat als independent non-executive director bij de Bank of China, de oudste (1912) bank van China en een van de vijf grote commerciële staatsbanken van de Volksrepubliek. In 2015 werd hij herbenoemd voor een laatste termijn van drie jaar.

Waarom vroeg de Bank of China juist hem? Wellink:

"BoC wil een wereldspeler worden en dan moeten de regels van het internationale financiële stelsel ook gevolgd worden. Ik was vijf jaar voorzitter van het Bazels Comité, dat de nieuwe spelregels heeft geformuleerd, nodig als gevolg van de crisis."

Als BoC-directeur is hij lid van het Strategic Development Committee en het Audit Committee en is hij voorzitter van het Risk Policy Committee van de Bank of China. Wellink gaat zes tot acht keer per jaar naar Peking en bezoekt dan vaak ook BoC-kantoren in andere grote Chinese steden.

Jan van der Putten

Jan van der Putten is auteur en journalist en onder meer voormalig correspondent in Peking. Zijn meest recente boek China, wereldleider? Drie toekomstscenario’s stelt dat de toekomst van de wereld in grote mate afhangt van de vraag hoe China tevoorschijn gaat komen uit een dubbele crisis: het spaak lopen van het eigen groeimodel en de stagnatie van de wereldeconomie. Zal de rest van de wereld naar China’s pijpen gaan dansen? Zal de Volksrepubliek de macht met zijn grote Amerikaanse tegenspeler moeten delen? Of zal het Hemelse Rijk bezwijken onder zijn overweldigende binnenlandse problemen nu het Chinese economische wonder begint te verbleken?

Over het China Café

Het maandelijks terugkerende China Café van Guanxi is dé plek waar zakenmensen, actief op de Chinese markt, bijeenkomen om te sparren met collega-ondernemers, hun netwerk uit te breiden en kennis te maken met de leden van Guanxi. Het Café is daarmee geworden tot een magneet die kenners en zoekers aan elkaar binden.

Praktische informatie

Het Café vindt plaats op 12 mei van 17.00 tot ca. 19.30 uur, in het Kunsthal Café, Westzeedijk 341 in Rotterdam. Toegang voor niet-leden is €10 pp, leden van Guanxi  hebben gratis entree. Toegang is inclusief één drankje. 

Aanmelden

Kan via de site van Guanxi.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwsupdates, artikelen, blogs en evenement notificaties.