Dit heb je gemist: Seminar Robotisering en Flexibilisering van Arbeid (incl. videoverslag)

Hoe je bedrijfscultuur kunt inrichten zodat strikte arbeidsvoorwaarden overbodig worden. Of je op WhatsApp bindende afspraken met werknemers kan maken. Hoe wearables ons leven zowel verrijken, maar tegelijk privacy overschaduwen. En hoe technologie ons leven runt, zonder dat we het door hebben. Na maanden voorbereiding kwamen al deze onderwerpen aan bod tijdens ons seminar 'De opkomst van Robotisering en Flexibilisering van Arbeid' in Het Nieuwe Instituut.

Organisaties zijn ingericht alsof het 1970 is

Onze arbeidsrecht advocaten zien werkgevers aan hun bureau met de klassieke arbeidsinrichting: 9-to-5, een pil van een arbeidscontract en een nette salarisschaal. Ten tijde van inrichten van arbeid was dat logisch. Anno 2016 is de context veranderd: online zijn we altijd en overal bereikbaar, jong talent hecht meer waarde aan flexibiliteit dan aan vastigheid en er worden hoge eisen gesteld aan de veiligheid van het data-verkeer. Werkgevers aan de andere kant van het bureau voelen: het is 5 voor 12.

Als geen ander kunnen wij in kaart brengen wat ons allemaal te wachten staat. Wij zien het allemaal voorbijkomen. Krijgen de lastige vragen. Daarom brachten we praktijk en theorie op een interactieve wijze samen in een seminar op 26 mei 2016.  

Wat je hebt gemist als je niet aanwezig was

Mooi weer, een perfecte locatie en enthousiaste deelnemers, die in grote getalen hun weg wisten te vinden naar Het Nieuwe Instituut. Maar bovendien boeiende sprekers: 

Gert van ’t Hof: 'Mijn agenda is allesbehalve flexibel'

Gert van ’t Hof, presentator van het NOS Sportjournaal en volgens hemzelf iemand met zeer inflexibele arbeidsinrichting, trapte af: De klassieke arbeidsorganisatie is niet meer. Verouderde arbeidsmodellen schudden op hun grondvesten onder constante druk van robotisering, digitalisering en veranderende arbeidsvoorwaarden. ‘Wat staat ons allemaal te wachten?’

Bynder CEO Chris Hall: 'Cultuur is voorwaarde voor een flexibele organisatie'

Brand management softwarebedrijf Bynder, actief in 55 landen met kantoren in Amsterdam, Barcelona, Boston, Rotterdam en Londen, is met 500% groei per jaar een van Europa’s snelst groeiende tech bedrijven. Oprichter en CEO Chris Hall sprak over meer autonomie binnen organisaties. 'Anticiperen is lastig als je zo exponentieel groeit. Mijn managementstijl? Focus op cultuur, cultuur, cultuur. Enige manier om snel te groeien', aldus Chris Hall.

Advocaat arbeidsrecht Arnold Birkhoff: 'Arbeidsrelatie aangaan via Whatsapp?'

Arnold Birkhoff, advocaat arbeidsrecht, sprak over maatschappelijke trends, arbeidsmarkettrends en het arbeidsrecht van nu. Met als startpunt de vijf menselijke basisbehoeften leidde Arnold de gasten langs world connectivity, toenemende individualisering en onafhankelijkheid via jobcrafting naar arbeid in de toekomst. Hebben we straks allemaal een arbeidsovereenkomst op 1 A4? Of gaan we een arbeidsrelatie aan per WhatsApp? Birkhoff: 'Ik voorzie wel een arbeidsrelatie-app voor optimale jobcrafting in combinatie met gedragsvoorspelling door big data'. Schrikbeeld? Of ultieme mogelijkheid tot zelfontplooiing?

Advocaat IT/IP Robert Span: 'Privacy is de grootste juridische uitdaging van IoT'

Na de pauze vervolgde Robert Span, advocaat IT/IP, met een lezing over de juridische uitdagingen die gepaard gaan met de opkomst van het internet of things. Door de komst van IoT verandert de manier waarop bedrijven producten aanbieden en interacteren met afnemers. Ook zorgen aanvullende diensten voor nieuwe verdienmodellen en wordt iedere industrie intelligent: van slimme gezondheidszorg tot smart transport en logistiek. Span voorzag de grootste vooruitgang in de ontwikkeling van wearables, als bijvoorbeeld smartwatches. Straks is dat apparaat zo slim dat het alle vitale functies van de drager continu monitort en in verbinding staat met verzekeraars en ziekenhuizen. Zo kun je een melding krijgen 'ga nu naar spoedeisende hulp' een half uur voordat je een hartaanval zou krijgen. Is dit verre toekomstmuziek? Niet eens. Waren in 2013 volgens onderzoeksbureau Gartner nog iets meer dan 3000 miljard apparaten verbonden met het internet, zijn dat in 2020 er zeker 25000 miljard. Hierbij blijft privacy de grootste juridische uitdaging.

Filosoof Koert van Mensvoort: 'Technologie wordt (is?) onze nieuwe natuur'

Filosoof, speculatief ontwerper en directeur van het Next Nature Network, dr. Koert van Mensvoort gaf antwoord op de hamvraag: Moeten wij ons dan enorme zorgen maken over dat het 'nu allemaal zo snel gaat'? Nee. Technologie is altijd al in ons leven geweest, aldus Van Mensvoort. Zoals vissen die niet weten dat het nat is, zo zwemmen wij in ook onze technologie. Van nature, vanaf de allereerste dag dat wij mens zijn, zijn we al technologisch. De enige vraag is; al die nieuwe technologieën waar we het nu vandaag de dag over hebben; (hoe) gaan we die in ons dagelijks leven integreren?

Centrale gedachte in Van Mensvoort zijn filosofie is dat wij nu in een tijd leven waarin technologie zo alomtegenwoordig, complex, autonoom en intiem is, dat we het als een natuur op zichzelf zijn gaan ervaren. Maar hoe bepalen we eigenlijk welke technologieën we in ons leven willen? En begrijpen we eigenlijk wel wat technologie is? 'Wij leven in een tijd waarin gemaakte en geboren dingen door elkaar lopen', pleit Van Mensvoort. 'Bedenk je maar eens: wij zien 'gemaakt' als cultuur, en 'geboren', als natuur, terwijl wij als mens nu ter wereld komen in een volstrekt ontworpen omgeving.' We beschouwen een complexe technologische omgeving dus als natuur. Maar is het financiële systeem dan ook een ecosysteem? En wat kunnen bankiers leren van boeren? Boeren hebben immers de ervaring met semi autonome ecologieën te werken. Van Mensvoort bedacht een piramide om technologie die in ons leven komt weer te geven:

 

Iedere nieuwe technologie moet eerst bedacht worden (envisioned), vervolgens komt er een prototype (operationeel) maar wordt het nog niet toegepast (applied), het is nog geen onderdeel van ons dagelijks leven (accepted), maar zodra geadopteerd wordt het (vital) – riolering, het internet), als technologieën echt succesvol worden neigen ze onzichtbaar te worden (invisible) (alfabet, een eeuwenoude informatietechnologie). Het ultieme is naturalised – kleding, landbouw. Ooit was landbouw ook een nieuwe technologie; een radicale ingreep in de natuurlijke omgeving. Zoals wij nu opnieuw, anno 2016, met argusogen de nieuwe technologieën bezien.

Bekijk het videoverslag van het seminar 

Wij kijken terug op een zeer geslaagde editie van dit seminar en danken alle betrokkenen voor hun input en gasten voor hun enthousiasme. Benieuwd hoe het was? Bekijk hier een kort verslag van de dag:

 

>> BEKIJK HIER HET FOTO ALBUM.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwsupdates, artikelen, blogs en evenement notificaties.