Drieluik over de rol van HR tijdens strategische veranderingen en reorganisaties

In november en december 2016 organiseert sectie arbeidsrecht van Kneppelhout & Korthals Advocaten een drieluik over de rol van HR tijdens reorganisaties. In deze bijeenkomsten geven diverse sprekers antwoord op prangende vragen die HR-en legal professionals op weg helpen tijdens strategische veranderingen.

Kosteloos direct aanmelden? Doe het hier.

Reorganiseren omdat een bedrijf in zwaar weer verkeert of als gevolg van technologische ontwikkelingen; weinig bedrijven ontkomen aan organisatie-veranderingen. Soms met ingrijpende gevolgen, zoals bezuinigingen of ontslagen. Tijdens deze reorganisaties is een belangrijke rol weggelegd voor HR- en legal professionals. Arnold Birkhoff, parner en advocaat arbeidsrecht bij Kneppelhout & Korthals: 'Bijna dagelijks lees je berichten over hoeveel ontslagen er vallen bij bedrijf X of Y. Door alle technologische ontwikkelingen binnen organisaties ontstaan andere behoeftes, waardoor een verandering in bedrijfsstructuur soms onvermijdelijk is, met ontslagen tot gevolg. In dat geval dient de HR- en legal professional met de ondernemer in kaart te brengen hoe de wijzigingen dienen te worden doorgevoerd. Maar we merken dat er bij HR- en legal professionals vaak nog geen helder beeld is wat er dan precies op ze af gaat komen. Daarom bieden we hen in het drieluik concrete handvatten om het proces van A tot Z in goede banen te leiden.'

Programma

Tijdens de sessies deelt Michiel Dunsbergen, Manager Global Compensation & Benefits van RH Marine Group B.V. (voorheen Imtech Marine Group B.V) zijn ervaringen met het doorlopen van een reorganisatietraject. Daarnaast gaat een jurist van de Landelijke afdeling Arbeidsjuridische Dienstverlening van het UWV, in op de rol van het UWV bij een reorganisatie. Ook Arnold Birkhoff, partner en advocaat arbeidsrecht bij Kneppelhout & Korthals, spreekt over zijn ervaringen in het adviseren en begeleiden van grote ondernemingen, waarbij diverse arbeidsrechtelijke aspecten worden belicht.

  • Datum: 10 & 24 november en 8 december 2016
  • Aanvang: 16:00 uur
  • Einde: 17:30 uur, aansluitend een borrel
  • Locatie: de Willemswerf, Boompjes 40 te Rotterdam 
  • Toegang: gratis 
  • Aanmelden: Klik hier om naar de event website te gaan

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwsupdates, artikelen, blogs en evenement notificaties.