Gratis round tables: Voorkom grondverlies door illegaal grondgebruik

Gemeenten en waterschappen ontbreekt het vaak aan capaciteit om illegaal grondgebruik goed en effectief aan te pakken. Burgers nemen – al dan niet bewust - grond die niet van hen is in gebruik en de consequentie kan zijn dat zij door verjaring vergaande rechten op die grond krijgen. Het vergt duur en tijdrovend juridisch touwgetrek voordat overheden deze grond weer in gebruik kunnen krijgen.

Tijdens twee round tables geven wij tips & tricks hoe verjaringskwesties te voorkomen en wat te doen als  overheden onverhoopt wél in zo’n juridische procedure terecht komen.

Theorie, praktijk en eigen ervaring

Aan de hand van theorie en praktijksituaties die Kneppelhout heeft behandeld of is tegengekomen in de jurisprudentie, geeft het tips & tricks over hoe met verjaringskwesties om te gaan. Daarnaast is er ruimte om op voorhand situaties in te sturen waar u tegenaan bent gelopen of op dit moment in behandeling hebt op voorhand toe te sturen. Uiteraard mag dat geanonimiseerd.

Doelgroep

De round table sessies zijn aan te raden voor juristen, beleidsmakers en handhavers binnen o.a. gemeenten, waterschappen, waterbedrijven en andere grootgrondbezitters.

De round tables

31 maart 2016 / ontvangst 14.30u / start 15:00u
14 april 2016 / ontvangst 14.30u / start 15.00u

NB: er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Locatie

Willemswerf - Rotterdam

Aanmelden doet u hier. Hier vindt u ook meer informatie over het programma en de sprekers.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwsupdates, artikelen, blogs en evenement notificaties.