Green Lane vermeldt in FT 2016 Innovative Lawyer Awards

Green Lane, een samenwerkingsverband van onafhankelijke Europese advocaten-kantoren gespecialiseerd in douanerecht en internationale handel, heeft een eervolle vermelding gekregen in de prestigieuze European Innovative Lawyer Awards van de Financial Times. Green Lane, mede opgericht door Kneppelhout, wordt geroemd als unieke one-stop-shop oplossing voor alle juridische zaken met betrekking tot internationale handel, de eerste in zijn soort. In het rapport van 5 oktober 2016 is Green Lane vermeld in de "Innovation in New Models" categorie als een nieuw en flexibel business model om in te spelen op de veranderende eisen van clienten.

Green Lane is vorig jaar opgericht als netwerk van Europese advocatenkantoren gespecialiseerd in douanerecht en internationale handel, waarin cliënten worden ondersteund in het complexe web van internationale handel en douanes, dat centraal vanuit de Europese Unie wordt gereguleerd, maar wordt geïmplementeerd door de autoriteiten van de 28 EU-lidstaten.

"Het samenstellen van een complex team van adviseurs met uitgebreide kennis van handelsrechten in de gehele Europese Unie is een afschrikwekkende taak voor bedrijven wereldwijd", zegt Yves Malin, partner bij McGuireWoods, een andere mede-oprichter van Green Lane. "Green Lane biedt een gestroomlijnde service die cliënten helpt om onvoorziene uitgaven te voorkomen en helpt bij wetgeving die eventuele vertraging kan veroorzaken in het transportproces van producten naar de klant". 

Het samenwerkingsverband biedt juridische diensten aan in vier vakgebieden:

  • Douane
  • Tarifaire en non-tarifaire handelsbelemmeringen
  • Handelspraktijken als anti-dumping, compensaties en vrijwaren
  • Controle op export (bijvoorbeeld voor sancties)

Green Lane, vernoemd naar de "Nothing to Declare" rij bij de douane, helpt cliënten ook bij het opzetten van in-house richtlijnen en procedures. 

The Lawyer heeft Green Lane ook erkent als één van de meest innovatieve juridische producten van 2016. 

De Financial Times en haar onderzoekspartner, RSG Consulting, hebben meer dan 600 inzendingen ontvangen van bijna 140 advocatenkantoren en andere juridische dienstverleners en 115 in-house juridische teams. De toewijzingen en ranglijsten van de FT Innovative Lawyer Awards zijn gebaseerd op onderzoek en feedback van 605 interviews met cliënten, advocaten en experts.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwsupdates, artikelen, blogs en evenement notificaties.