Juridische informatiesessie over investeren in Indonesië

In samenwerking met ons ASEAN partnerkantoor DFDL, organiseren wij op 10 november een informatiesessie over investeren in Indonesië. De Indonesische economie stelt zich steeds ontvankelijker op voor buitenlandse investeerders. Deze gratis sessie geeft investeerders en ondernemers met zakelijke interesse in Indonesië inzicht in relevante juridische onderwerpen en ontwikkelingen.

In aanloop naar de economische missie naar Indonesië onder leiding van Minister President Rutte bieden Kneppelhout en DFDL* met name ondernemers die nog niet in het land hebben geïnvesteerd een juridisch kader. De gratis bijeenkomst staat echter ook open voor professionals die zich willen verdiepen in de Indonesische zakenwereld. Onder andere komen aan bod: de versoepeling van de “negative list”, het oprichten van een vennootschap, arbeidsvraagstukken, omgaan met corruptie en het beslissen van geschillen.

Indonesië biedt veel kansen voor wie zich goed voorbereid

Indonesië is door de groeiende markt en positieve ontwikkelingen op politiek en economisch vlak steeds meer in trek bij Nederlandse investeerders. Onlangs is toegezegd de regels nog verder te versoepelen, waardoor nieuwe sectoren open komen te staan voor buitenlandse investeerders. Marcus Collins, Head of Indonesia Practice, bij DFDL: ‘De Indonesische regering heeft haar zinnen gezet op buitenlandse investeerders. Nederland is een van de belangrijkste Europese handelspartners. Er liggen nog ontzettend veel kansen voor ondernemers. Maar tegelijkertijd is het lastig om een voet tussen de deur te krijgen: het blijft een compleet andere wereld. Dat is niet onoverkomelijk, zolang je je maar goed voorbereid en beslagen ten ijs komt. Vandaar deze sessie voor iedereen die meer te weten wil komen over wat er juridisch komt kijken bij ondernemen in Indonesië.'

Programma

 

Namens Kneppelhout & Korthals zal ik als dagvoorzitter optreden tijdens de sessie. Marcus Collins, Head of Indonesia Practice bij DFDL, geeft samen met zijn collega Adindya (Nindy) Pratidina concrete handvatten om in Indonesië te investeren.

Datum: donderdag 10 november 2016
Aanvang: 15:00 uur
Einde: 17:00 uur, aansluitend een borrel
Locatie: Koninklijke Roei- en Zeilvereniging ‘De Maas’, Veerdam 1 te Rotterdam
Toegang: Gratis
Aanmelden: https://www.kneppelhout.nl/events/investeren-in-indonesie   

* Over DFDL

DFDL heeft een unieke footprint in Azië met 13 kantoren in 9 landen waaronder bijna alle ASEAN lidstaten. Bij DFDL werken meer dan 140 legal en tax advisors. Het is een full service kantoor wat ervaring heeft met het begeleiden en adviseren op juridisch en fiscaal gebied van investeerders in landen die als emerging markets werden of nog steeds worden beschouwd. DFDL is vaak de go-to local counsel voor grotere internationale kantoren die lokaal advies nodig hebben voor hun clienten, maar met de kwaliteit die ze gewend zijn in hun thuislanden. Behalve de expertise van DFDL op het gebied van foreign direct investment in deze landen geniet DFDL een uitstekende reputatie op het gebied van infrastructuur en met name (renewable) energy. Voor meer informatie bezoek www.dfdl.com

E-book

Alle onderwerpen die ter sprake zijn gekomen, hebben wij gebundeld in het e-book 'Investeren in Indonesië, waar op te letten?'. Denk aan feiten en cijfers, maar ook aan do’s en don’ts. Ook werden enkele deelnemers geïnterviewd over hun ervaringen met zakendoen in Indonesië.

Download hier het e-book 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwsupdates, artikelen, blogs en evenement notificaties.