Kneppelhout levert sprekers voor Webwinkel Vakdagen

Op 18 en 19 januari 2017 zullen de Webwinkel Vakdagen in de Jaarbeurs Utrecht plaatsvinden, de belangrijkste beurs voor de e-commerce in de Benelux.

Na een succesvolle lezing vorig jaar zullen Ady van Nieuwenhuizen en Robert Span op donderdag 19 januari 2017 een lezing geven over de vernieuwde privacywetgeving. De huidige, Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens zal vanaf 25 mei 2018 worden vervangen door de uniforme, Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming. Tijdens deze lezing zullen gevolgen van de nieuwe wetgeving aan bod komen, alsmede stappen die bedrijven nu al moeten zetten om zich klaar te stomen voor de nieuwe wetgeving. Naast de genoemde nieuwe wetgeving zal ook de huidige wetgeving aan bod komen, waarbij men kan denken aan de Meldplicht Datalekken.

Klik hier om de lezing te bekijken en om aan te melden.

Achtergrond informatie

In januari 2012 heeft de Europese Commissie een voorstel gedaan om de bestaande wetgeving voor bescherming van persoonsgegevens uit 1995 te hervormen. Deze verouderde wetgeving past niet meer binnen de economische en sociale ontwikkelingen anno 21e eeuw en was hoog nodig toe aan verandering. Ga maar na, ten tijde van de huidige wetgeving beschikte minder dan 1% van de Europeanen over internet. Bovendien wordt de richtlijn uit 1995 door elke lidstaat anders geïmplementeerd, wat leidt tot extra papierwerk en onnodige bureaucratie. De verordening is in mei 2016 in werking getreden. Van organisaties wordt verwacht dat zij vanaf die tijd hun bedrijfsvoering met de verordening in overeenstemming brengen. Zij krijgen daar tot 25 mei 2018 de tijd voor.

Enkele elementen uit de verordening zijn uniforme regels op het gebied van gegevensbescherming, datalekken, verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid. Ook data dat buiten de Europese Unie wordt verwerkt, zal worden onderworpen aan de nieuwe wetgeving. De nieuwe wetgeving moet kracht bij zetten om de Digital Single Market Strategy te realiseren.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwsupdates, artikelen, blogs en evenement notificaties.