Legal Experience JFV Groningen bij Kneppelhout groot succes!

Gisteren reisden 30 advocaten-in-spé van de Juridische Faculteitsvereniging Groningen af naar Rotterdam om het Rotterdamse advocatenleven te ervaren. Naast dat de studenten erg onder de indruk waren van het prachtige uitzicht over de Maas, waren ze ook erg verrast door de tijd en energie die door Kneppelhout in de Legal Experience is gestoken.

‘Eindelijk is het gelukt om Groninger studenten nu eens richting het Rotterdamse te lokken, dus dan moeten we ook met iets goeds komen’ dachten Kneppelhout’s advocaten (en tevens oud-Groningers) Leonie Gerding, Lisanne den Hollander en Maaike Boomsma. De advocaten die met veel enthousiasme een origineel programma voor de Legal Experience in elkaar draaiden. De casus die de student werd voorgelegd ging over twee ondernemingen die een horizontale samenwerking aangaan om een nieuw product te ontwikkelen, die daarna door middel van distributie op de markt moet worden gebracht. Die samenwerking moest in een contract worden vervat, maar natuurlijk heeft ieder bedrijf daarin zijn eigen (en verschillende belangen). Hoe ga je om met de ontsluiting van knowhow, wat doe je met de intellectuele eigendomsrechten en welke verplichtingen mag je een distributeur nou wel en niet opleggen? Geen urenlang suf hoorcollege dus, maar een inspannende middag met contractonderhandelingen inclusief verrassende ontknoping aan het eind. Hiermee heeft Kneppelhout geprobeerd de studenten bij te brengen dat contracten maken geen bureauwerk is, maar vraagt om actief nadenken over wat de gevolgen van zo’n contract zijn. Iedere soort cliënt heeft weer andere belangen, wat veel flexibiliteit van de advocaat vraagt. Bij Kneppelhout zijn wij dat door onze diversiteit aan klanten wel gewend.

Het bleek een bijzonder inspirerende middag, zelfs tijdens de borrel gingen de contractonderhandelingen nog even door. Naast dat we de studenten inhoudelijk wat bijgebracht hebben, weten ze nu ook dat Rotterdam zeker tot de mogelijkheden behoort om je advocatencarrière te starten. Een van de studenten zei na afloop: “Het is wel te zien dat jullie het bij Kneppelhout erg naar je zin hebben”, een geweldig compliment!  

Legal Experience?
De Legal Experience omvat een bezoek aan verschillende kantoren in het kader van de internationale studiereis van de JFV Groningen. Het centrale thema is dit jaar Mededingingsrecht. In mei reizen de Groninger studenten af naar Shanghai.

Hieronder een impressie van de Legal Experience bij Kneppelhout in Rotterdam:

Was jij erbij? Deel dit bericht via onderstaande kanalen en vertel wat je ervan vond!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwsupdates, artikelen, blogs en evenement notificaties.