Nieuwe partner Mededinging / M&A

We zijn trots te vermelden dat Esther Glerum-van Aalst is benoemd tot partner Mededingingsrecht/M&A. Esther heeft meer dan vijftien jaar ervaring en expertise op het gebied van mededingingsrecht en transacties. Voorafgaand aan haar benoeming leidde zij al het team Mededinging & Marktregulering dat bestaat uit vijf advocaten.

Lees meer over Esther en haar ambities in ons interview met haar.

Blij? Jazeker, hier heb ik toch jaren naartoe gewerkt. Ik zie het als een beloning voor hard werken in de afgelopen 15 jaar.

Ambitie? Ik wil de mededingingspraktijk verder uitbreiden. Wat we zeker zullen blijven doen, is het bijstaan van ondernemingen in kartelonderzoeken en boeteprocedures. In die zaken is de impact op de klant groot en kunnen wij vanuit de opgebouwde expertise duidelijke toegevoegde waarde leveren, zeker ten opzichte van de grote kantoren waar de tarieven veel hoger zijn. Een ander speerpunt voor 2015 is meer bekendheid te krijgen: het zichtbaarder maken van onze expertise. De projecten voor het eerste halfjaar staan al in de steigers: ik ben erg benieuwd wat daar uitkomt! We werken toe naar een nog intensievere, meer concrete begeleiding bij compliance en bij het “managen” van de omgang met toezichthouders, wat begint met te weten wat je doet als de ACM een inval doet, of wat de implicaties zijn van een klacht of inlichtingenverzoek. Nu de markt weer lijkt aan te trekken en we met de M&A-praktijk talentvolle, gedreven mensen hebben aangetrokken, verwacht ik ook dat we ons meer zullen gaan bezighouden met meldingen van concentraties bij de mededingingsautoriteiten.
 
Klantbenadering? Mijn doel is goed werk te leveren. Wat is goed werk? Alles waarmee de klant verder komt. Als we voor diens uitdagingen geschikte oplossingen vinden en onze dienstverlening merkbaar positief wordt ervaren, dan ga ik tevreden en ook wel trots op het team naar huis.
 
Wat maakt jou anders als mededingingsadvocaat? Waarschijnlijk zal ik opvallen doordat ik bovengemiddeld consciëntieus ben ingesteld: de zaken zijn doordacht en het werk wordt goed georganiseerd. Ik houd ervan om complexe juridische zaken te vertalen naar een begrijpelijk verhaal, om keuzes voor de klant inzichtelijk te maken, samen te bepalen wat de beste aanpak zal zijn en die aanpak ook in werking te zetten, de effecten te monitoren en eventueel onze doelen of aanpak bij te stellen. Je bent een team met de klant en ieder heeft daarin zijn eigen rol en bijdrage. 
 
Wat is het dat je naast je drukke baan het liefste doet? Ik heb niet één specifieke passie naast het werk. Momenteel draait het bij mij in het gezin vooral om ruimte om spontaan dingen te kunnen ondernemen. Het weekend niet te vol plannen. Aandacht voor gezond eten en sport staan ook hoog op mijn agenda.
 

 

 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwsupdates, artikelen, blogs en evenement notificaties.