NZV en Kneppelhout organiseren 24 maart a.s. Food & Health Seminar Van Productie Tot Recall

Naar aanleiding van ons succesvolle Food & Health seminar met als thema 'van productie tot recall' dat wij vorige jaar in de Rotterdamse Doelen organiseerden, is Kneppelhout gevraagd namens de Nederlandze Zuidvruchten Vereniging (NZV) een vervolg hieraan te geven, toegespitst op haar branche en specifiek voor haar leden en potentiele leden. 

Zo was het Food seminar in De Doelen. 

De NZV is al meer dan honderd jaar de brancheorganisatie voor alle Nederlandse handelaren op het gebied van noten, gedroogd fruit, specerijen, groenten-, fruit- en visconserven. De NZV komt op voor de gemeenschappelijke belangen van haar leden. Zij zorgt ervoor dat haar leden goed zijn geïnformeerd en geeft de branche een eigen gezicht.

Achtergrond en opzet

Bedrijven en geïnteresseerden uit de NZV-gerelateerde voedselindustrie kunnen zich middels dit seminar laten inlichten over de gevolgen van ontwikkelingen in de regelgeving voor hun bedrijfsvoering, inhoud van contracten en het verzekeren van voedselveiligheids-risico's. Tijdens het seminar wordt ingegaan op diverse problematieken rondom o.a. recalls, contracten, regelgeving, voedselveiligheid en risk management issues.

''De overheid neemt verstrekkende maatregelen waardoor complexe wet- en regelgeving zo snel verandert, dat het lastig is voor bedrijven om bij te blijven. Met dit seminar bieden wij professionals uit de voedselindustrie een handreiking.'' – Marijn van Tuijl

Inhoud

Meike de Jong, bekend van het RTL Nieuws en RTL Z, zal het evenement voorzitten in Boerderij Mereveld te Utrecht. Tot de sprekers behoren: advocaat Marijn van Tuijl over de praktische gevolgen van een recall, advocaat Gert-Jan de Jager over toezicht en vervolging door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Senior Food Consultant Cees van Elst over compliance en recalls en microbioloog dr. Rijkelt Beumer over de grens tussen veilig en onveilig voedsel. Aansluitend is er ruimte voor een paneldiscussie met de experts.

Na het seminar zal het gehele Food & Health team van Kneppelhout aanwezig zijn. Een uitstekende gelegenheid om óók uw vragen omtrent bijvoorbeeld etikettering, keten-aansprakelijkheid, reclame recht of mededinging beantwoord te krijgen.

Programma

Het seminar vindt plaats op donderdag 24 maart a.s. van 13.00u tot 19.15u in Utrecht. 

13.00 Ontvangst
13.30 Inleiding door dagvoorzitster Meike de Jong
13.45 Gert-Jan de Jager (advocaat) over toezicht en vervolging door de NVWA
14.15 Senior Food Consultant Cees van Elst over Compliance; hoe voorkom je een recall? 
15.00 Pauze
15.30 Advocaat Marijn van Tuijl over de praktische gevolgen van een recall
16.00 Microbioloog dr. Rijkelt Beumer over de grens tussen veilig en onveilig voedsel
16.45 Paneldiscussie onder leiding van Meike de Jong
17.15 Gezamenlijke borrel

Locatie

We zijn te gast in Boerderij Mereveld / Mereveldseweg 9 / 3885 LH Utrecht

Aanmelden

Deelname is gratis en uitsluitend mogelijk voor organisaties, betrokken op het gebied van noten, gedroogd fruit, specerijen, groenten-, fruit- en visconserven. Bent u geen lid van de NZV, maar heeft u wel interesse in dit seminar? Neemt u dan contact op met mw. Barbara Niemans, secretaris van de NZV, via E: secretariaat@nzv-org.nl of T: 079-3681198

Dit seminar wordt mede mogelijk gemaakt door

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwsupdates, artikelen, blogs en evenement notificaties.