Paneldiscussie: China anno 2016

Donderdag 17 maart organiseert De Brabants-Zeeuwse sociëteit voor Internationaal Zakendoen (BIZ) een paneldiscussie met als thema 'China anno 2016'.

Er is bijna geen land dat de afgelopen jaren zoveel aandacht heeft gekregen in het westen als China. Dat is niet zo vreemd, want China is met 1,3 miljard inwoners een gigantische markt die vele kansen biedt. Elke 5 jaar wordt door de Chinese regering een jarenplan opgesteld waar zij hun focus in de economie op willen richten. Op dit moment ligt die focus op gezondheidszorg, energie en technologie. Veel Chinese bedrijven uit die sectoren zullen ondersteund worden om verder uit te breiden of zich verder te ontwikkelen.

Inmiddels is China de belangrijkste producent van allerlei consumentengoederen, zoals elektronica en kleding en is op dit moment de tweede economie van de wereld. De meeste Chinese bedrijven produceren zo goedkoop dat Westerse bedrijven daar niet tegen op kunnen concurreren.  Naast dit zijn er ook enorme infrastructurele projecten uit de grond gestampt en fabrieken draaien overuren. China staat op economisch vlak voor één van de grootste uitdagingen in haar recente geschiedenis. Er moet een omslag worden gemaakt van een maakeconomie naar een diensteneconomie.

Hoe ziet China in 2016 er uit? Zijn er daar kansen voor de Brabantse en Zeeuwse ondernemers? En in welke sectoren? Bent u van plan om te gaan exporteren / importeren of doet u dit al? Vragen die aan de orde komen tijdens de BIZ-paneldiscussie ‘China anno 2016’.

Programma

14.30 Ontvangst
15.00 Algemene ledenvergadering
15.30 Pauze / ontvangst overige gasten
15.45 1e ronde paneldiscussie
16.45 Pauze
17.00 2e ronde paneldiscussie
18.15 Vragenronde en afsluiting
18.30 Netwerken. hapje en drankje
19.30 Afsluiting bijeenkomst

Het panel

Deze interactieve bijeenkomst wordt geleid door een deskundig panel bestaande uit o.a.: 

Valérie Hoeks, China InRoads, www.chinainroads.com
Thijs van der Toom, Nextport China, www.nextportchina.com
Ching Ping Au – Your Op , www.yourop.com
Erik van der Molen - Kneppelhout & Korthals Advocaten www.kneppelhout.nl
Ties Coolen van Coolen China, www.coolenchina.com zal het panel voorzitten.

Download hier het volledige BIZ programma incl. locatie informatie.

Update uw kennis over zakendoen met China met aansluitend de netwerkborrel met bites & drinks! Meld u aan voor 7 maart 2016. Niet-BIZ leden zijn van harte welkom bij de Algemene Ledenvergadering die voorafgaand aan de bijeenkomst plaatsvindt.

Inschrijven


Ik ben lid van de BIZ
.
Ik ben geen lid van de BIZ.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwsupdates, artikelen, blogs en evenement notificaties.