Privacy Seminar over de AVG, een terugblik

Afgelopen donderdag 23 november 2017 vond het juridische Privacy Seminar van Kneppelhout & Korthals Advocaten plaats. Onder leiding van dagvoorzitter Frits Huffnagel gaven de privacy specialisten Olaf van Haperen, Dave Maasland en Thijs Drouen lezingen over onder andere dataportabiliteit, cyber security en handhaving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (‘AVG’).

Kneppelhout & Korthals en ESET

Tijdens het eerste gedeelte van het seminar nam Olaf van Haperen, managing partner en privacy-advocaat bij Kneppelhout & Korthals, de aanwezigen mee in de verschillende privacy rechten van betrokkenen. Hierbij kwamen vragen als ‘Welke rechten kennen we?’, ‘Hoe krijgt u hiermee te maken?’ en ‘Hoe gaat u hiermee om en welke acties onderneemt u vervolgens?’ aan bod. Vervolgens besprak Dave Maasland, managing director van toonaangevend cybersecuritybedrijf ESET in Nederland, de bedreigingen waar organisaties mee te maken krijgen in de digitale wereld. Ook het dark web, ransomeware en organisatorische maatregelen volgens de Europese General Data Protection Regulation (‘GDPR’) werden in deze lezing onder de aandacht gebracht.

Autoriteit Persoonsgegevens

Na de pauze gaf Thijs Drouen, hoofd afdeling Juridische Zaken bij Autoriteit Persoonsgegevens (AP), een inspirerende lezing over de AP en de handhaving van de GDPR. Daarbij kwam vooral aan bod wat organisaties kunnen verwachten bij ingang van de herziene wet bescherming persoonsgegevens in 2018 en op welke terreinen het AP zich vooral gaat focussen. Aansluitend volgde een paneldiscussie en geheel verzorgde netwerkborrel.

Wat kunnen wij u bieden

Privacy ziet tevens op het recht op privacy van werknemers. Alle bedrijven en instellingen verwerken immers ook de persoonsgegevens van hun werknemers. Voor klanten hebben wij derhalve een breed team geformuleerd met specialisten vanuit zowel IT/IE alsmede de arbeidsrechtelijke hoek.

Onze specialisten van deze groep – samenwerkend in het IT, Privacy & Data security team – zijn altijd op de hoogte van alle (nieuwe) privacywetgeving. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring met het inzichtelijk maken van de verwerking van persoonsgegevens.

We kunnen assisteren in o.a.:

  • Privacy-risicoanalyse: een zorgvuldige audit van de ‘zwakke plekken’ binnen uw bedrijf/organisatie wat privacy betreft.
  • Risicobeheersing: advisering inzake maatregelen om privacy risico’s terug te dringen tot een beheersbaar niveau.

Voor een uitgebreid overzicht van wat onze pragmatische specialisten van Kneppelhout & Korthals nog meer voor u kunnen betekenen, zie deze link: https://www.kneppelhout.nl/specialismen/it-privacy-data-security. Bent u tevens benieuwd of uw organisatie een Data Protection Officer (DPO) nodig heeft? Via dit assessment komt u erachter of uw organisatie verplicht een DPO nodig heeft: www.dponodig.nl

Uiteraard kunt u ook rechtsreeks contact met ons opnemen voor een getailord advies of inlichtingen m.b.t. uw privacy vragen:

  1. Mr. Olaf van Haperen, managing partner en sectiehoofd IE/IT: ovh@kneppelhout.nl
  2. Mr. Arnold Birkhoff, sectiehoofd Arbeidsrecht: abi@kneppelhout.nl

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwsupdates, artikelen, blogs en evenement notificaties.