Terugblik Bootcamp 2016 (incl. videoverslag)

De term ‘Bootcamp’ zegt het al: gedurende twee dagen (19 en 20 mei 2016) volgden 18 high potential studenten van verschillende top universiteiten uit heel Nederland een afwisselend, uitdagend en intensief “trainingsprogramma voor advocaten”.

Tijdens deze masterclass werden de studenten volledig ondergedompeld in het leven van een Rotterdamse advocaat, en dat is goed bevallen! De studenten mochten zich in teamverband vastbijten in een fictieve casus die zich afspeelde in en rondom Rotterdams icoon, De Kunsthal. Een bezoek aan De Kunsthal mocht niet ontbreken en na een eerste kennismaking met de cliënten en de casus toog de groep naar De Kunsthal voor een rondleiding. Terug op kantoor mochten vier studenten zich in een toga hijsen en de geplande getuigenverhoren afnemen ten overstaan van onze eigen rechters.

Maar er was zoveel meer!

Na een heerlijk diner en gezellige borrel in de lounge van kantoor, doken de studenten en meerdere kantoorgenoten het Rotterdamse nachtleven in. Ook hier was afwisseling het sleutelwoord: van speciaal biertjes en gin tonics in de hippe THOMS Underground Bar naar hossen in de Skihut naar de trendy club BAR.

De volgende ochtend stond de studenten een sportieve verrassing te wachten, namelijk een echte Bootcamp! Onder leiding van trainer Dennis werkten de studenten, de commissie en een aantal zeer sportieve kantoorgenoten zich om half 8 in de ochtend in het zweet langs de Maas. Hierdoor was iedereen fris en scherp voor de pleidooien die ochtend. Na afloop van de pleidooien werden de studenten getrakteerd op een rondleiding per watertaxi: de Rotterdamse bruggen, de havens, SS Rotterdam, De Kuip, niets werd overgeslagen. Na een laatste lunch in de Oude Haven werden de studenten weer vrij gelaten: moe maar zeer voldaan! 

Wij kijken kortom terug op een zeer geslaagde 2016 editie van de Bootcamp. Veel dank aan alle studenten en kantoorgenoten die dit tweedaagse event tot een groot succes maakten! Bekijk hier hoe het de studenten verging:

Bekijk hier alle foto’s – met dank aan Lianne Laurijssens

Foto album

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwsupdates, artikelen, blogs en evenement notificaties.