Terugblik Food & Health Seminar ‘Van Productie tot Recall’

Op 28 mei jl. organiseerden wij het Food & Health Seminar ‘Van Productie tot Recall’ over actuele regelgeving omtrent voedselveiligheid. Bedrijven en geïnteresseerden uit de voedselindustrie konden zich middels dit seminar laten inlichten over de gevolgen van ontwikkelingen in regelgeving voor hun bedrijfsvoering, inhoud van contracten en het verzekeren van voedselveiligheidsrisico’s.

Gedurende het seminar werd aan de hand van recall cases en andere incidenten een link gelegd tussen de voedselveiligheidspraktijk, wetenschap en juridische praktijk-ervaring. Marijn verduidelijkt: ‘De Food & Health sector is de afgelopen tijd veel in het nieuws: door salmonella verontreinigde zalm, als rundvlees geëtiketteerd paardenvlees, de Listeriabacterie in hummus. De overheid neemt verstrekkende maatregelen waardoor complexe wet- en regelgeving zo snel verandert dat het lastig is voor bedrijven om bij te blijven. Met dit seminar bieden wij professionals uit de voedselindustrie diverse handvatten.‘

Meike de Jong, bekend van het RTL Nieuws, zat het evenement voor in het Rotterdamse concert- en congrescentrum De Doelen. Tot de sprekers behoorden onder andere: advocaat Gert-Jan de Jager over toezicht en vervolging door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Senior Food Consultant Cees van Elst over compliance en recalls en microbioloog dr. Rijkelt Beumer over de grens tussen veilig en onveilig voedsel. Ook was er ruimte voor een paneldiscussie met de experts.

Sfeerimpressie

Voor een overzicht van alle foto's: Klik hier.


Volgende keer er ook bij zijn? Stuur een mail naar mvl@kneppelhout met uw naam en bedrijfsgegevens en de volgende keer ontvangt u een uitnodiging.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwsupdates, artikelen, blogs en evenement notificaties.