Twee nieuwe regelingen: compensatie transitievergoeding bij ontslag en aanvullend geboorteverlof

Voor werkgevers is er vanaf april 2020 een compensatie voor de transitievergoeding bij ontslag. Hiervoor is ruim 1,6 miljard extra gereserveerd. Kersverse ouders kunnen vanaf de zomer het zogeheten geboorteverlof (ook wel partnerverlof) aanvragen.

Compensatie werkgevers

Door alle corona-hectiek kan het er zo bij inschieten, maar sinds 1 april kan de aanvraag voor compensatie van betaalde transitievergoeding bij ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid ingediend kan worden. Een bedrag dat meer dan welkom is, helemaal in deze (bijzondere) periode. De compensatie kent een terugwerkende kracht tot 1 juli 2015.

De compensatie dient bij het UWV te worden aangevraagd. Klik hier

Aanvullend geboorteverlof

Sinds 1 januari 2019 krijgen partners na de komst van een baby maximaal vijf dagen betaald verlof. En vanaf 1 juli 2020 hebben partners, wiens kind op of na 1 juli 2020 is geboren, ook recht op maximaal vijf weken extra verlof. Gedurende dit verlof wordt 70% van het salaris vergoed van het (maximum) dagloon.

Het aanvullend geboorteverlof dient minimaal 4 weken voor de gewenste ingangsdatum te zijn aangevraagd en het verlof dient binnen 6 maanden na de geboorte van het kind te zijn opgenomen. Het verlof kan ook gespreid worden opgenomen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om 1 week (5 werkdagen) verlof op te nemen, maar kunnen deze 5 werkdagen ook over 5 weken worden uitgespreid. Werkgevers kunnen onder omstandigheden het verlof tot 2 weken vantevoren nog wijzigen.

Het UWV verwacht dat in in 2020 ongeveer 36.000 partners een aanvraag gaan indienen.

Contact

Neem gerust contact met ons op indien u hierover nog vragen heeft, of als we u bij een aanvraag kunnen helpen.

 

 

 

 

 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwsupdates, artikelen, blogs en evenement notificaties.