Verslag Voedselveiligheid Seminar Maart 2016

Voedsel, er is veel om te doen. Met name voedselveiligheid is de laatste tijd in het geding; bijna wekelijks is er wel een recall in het nieuws die impact heeft op mens en maatschappij. Steeds vaker worden we geconfronteerd met problemen rondom de kwaliteit van ons eten en de gevolgen van slechte voeding voor onze gezondheid.

Maar hoe als food-professional met al deze media-bombarie om te gaan? Wat is nu echt belangrijk? Wat mag u claimen over voeding en gezondheid? En wat eigenlijk precies te doen bij een recall? Donderdag 24 maart organiseerden wij in samenwerking met de Nederlandse Zuidvruchten Vereniging het seminar 'van productie tot recall'. Zo was het:

Meike de Jong, bekend van het RTL Nieuws, zat het evenement voor in Boerderij Mereveld te Utrecht. Tot de sprekers behoorden advocaat Marijn van Tuijl (over de praktische gevolgen van een recall), advocaat Gert-Jan de Jager (over toezicht en vervolging door de NVWA), Senior Food Consultant Cees van Elst (over compliance en recalls) en microbioloog dr. Rijkelt Beumer (over de grens tussen veilig en onveilig voedsel.) 

Volgend seminar

In september 2016 organiseren we het volgende foodseminar over etikettering. Erbij zijn? Stuur een mail naar Erik Eversdijk (eev@kneppelhout.nl) en we zetten u op de lijst.

Dit event werd mede mogelijk gemaakt door

Samen een evenement organiseren?

Wij organiseren op regelmatige basis in-house evenementen en evenementen op locatie, vanuit onze eigen expertise maar ook samen met externe sprekers. Zo organiseren wij 26 mei 2016 het seminar 'De opkomst van Robotisering en Flexibilisering van Arbeid' in Het Nieuwe Instituut. Internationale experts als dr. ir. Koert van Mensvoort, Chris Hall (CEO Bynder) en Hans Scheffer (CEO Helloprint) vertellen tijdens dit seminar onder leiding van Gert van 't Hof (NOS Studio Sport) over hun visie op de opkomst van Robotisering en Flexibilisering van Arbeid. 

Onderwerpen van onze evenementen zijn kortom zeer gevarieerd en de evenementen worden goed bezocht. Wilt u meer informatie? Of wilt u de mogelijkheden bespreken om samen met ons een evenement te organiseren? Leuk! U kunt contact opnemen met Erik Eversdijk.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwsupdates, artikelen, blogs en evenement notificaties.