Vietnamese premier Nguyễn Xuân Phúc brengt bezoek aan Nederland

Op 9, 10 en 11 juli bracht premier Nguyen Xuan Phuc een bezoek aan Nederland. Hij werd vergezeld door verschillende ministers en meer dan 100 bedrijven uit Vietnam.

Netherlands Vietnam Chamber of Commerce

Zondag heeft het bestuur van de Netherlands Vietnam Chamber of Commerce en een aantal leden, met Joost Vrancken Peeters als voorzitter, een ontmoeting gehad met de Vietnamese premier in het Kurhaus te Den Haag. Tijdens de ontmoeting zijn het stimuleren van de onderlinge handel en investeringen ter sprake gekomen. Hierbij heeftde premier aangegeven dat er nog vele mogelijkheden onbenut zijn. Het onder de aandacht brengen van deze mogelijkheden is tevens de belangrijkste reden van zijn bezoek. "Legal and technical advice is very important", aldus premier Phuc.

De premier heeft tijdens de ontmoeting met het NVCC aangegeven dat er vooral veel mogelijkheden liggen op het gebied van water, klimaat, landbouw, voedselzekerheid, stedelijke ontwikkeling, scheepsbouw, energie of logistiek. Precies die sectoren waar we in Nederland goed in zijn.

G20 top 

Vietnam staat namelijk in de spotlight op dit moment. Het feit dat premier Phuc op 7 en 8 juli jongstleden was uitgenodigd voor de G20 top in Duitsland spreekt voor zichzelf. Vietnam wordt steeds meer door Nederlandse ondernemers ontdekt en de wederzijdse handel stijgt aanzienlijk. Het land kent al jaren een constante economische groei en met 94 miljoen inwoners liggen er in Vietnam dan ook zeker kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Kneppelhout & Korthals

Kneppelhout & Korthals helpt al vele jaren Nederlandse ondernemingen met hun investeringen in Vietnam en China. Door haar samenwerking met DFDL is Kneppelhout een van de toonaangevende spelers in de gehele ASEAN regio en China. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joost Vrancken Peeters partner Asia Practice, 06-20210657 of jvp@kneppelhout.nl

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwsupdates, artikelen, blogs en evenement notificaties.