VOC-mentaliteit krijgt vat op middelgrote advocatenkantoren, in gesprek met het FD

Op 5 september 2016 kondigde Kneppelhout & Korthals de samenwerking met het gerenommeerde, internationale emerging markets kantoor DFDL aan. Een samenwerking die ons in staat stelt Europese klanten te bedienen in de volledige ASEAN-regio (Associations of Southeast Asian Nations). DFDL heeft een unieke footprint in Azië met 13 kantoren in 9 landen waaronder bijna alle ASEAN lidstaten. Bij DFDL werken meer dan 140 legal en tax advisors.  

Eerder verscheen in het FD hierover het artikel 'Rotterdamse advocaten sluiten Aziatische alliantie'. Omdat Het Financieele Dagblad een trend ziet dat meerdere middelgrote Nederlandse advocatenkantoren de internationale markt opzoeken, stond ik het FD wederom te woord. Dit maal voor het artikel 'VOC-mentaliteit krijgt vat op middelgrote advocatenkantoren'. 

Klik hier om het artikel te lezen. Of lees het hier op de site van het FD. 

ASEAN biedt kansen

De samenwerking stelt zowel Kneppelhout als DFDL in staat om over meer te adviseren dan puur de juridische vraagstukken. Zo denken we bijvoorbeeld ook op strategisch niveau mee met onze klanten, bijvoorbeeld over innovatie- of uitbreidings-vraagstukken. En die zijn er genoeg binnen de ASEAN- regio. We hebben het namelijk over een markt met meer dan 600 miljoen mensen, waar enorme potentie ligt voor Nederlandse bedrijven. Zo is het buiten Europa de belangrijkste handelsregio voor de Nederlandse maritieme sector, maar liggen er ook kansen voor Nederlandse bedrijven actief in logistieke uitdagingen en binnen de agrosector (In de ASEAN regio is agro één van productiefste sectoren. Deze miljoenenmarkt zal naar alle waarschijnlijkheid verdubbelen doordat handel tussen de ASEAN landen gemakkelijker wordt. Mede door investeringen in infrastructuur en transport zal de ontsluiting toenemen waar het Nederlandse bedrijfsleven van kan profiteren). Dankzij de kennis en ervaring die we hebben in deze markt, kunnen we meepraten over de lokale trends, ontwikkelingen of economie.

Juridische informatiesessie over investeren in Indonesië

In samenwerking met ons ASEAN partnerkantoor DFDL, organiseren wij op 10 november een informatiesessie over investeren in Indonesië. De Indonesische economie stelt zich steeds ontvankelijker op voor buitenlandse investeerders. Deze gratis sessie geeft investeerders en ondernemers met zakelijke interesse in Indonesië inzicht in relevante juridische onderwerpen en ontwikkelingen.

Datum: donderdag 10 november 2016
Aanvang: 15:00 uur 
Einde: 17:00 uur, aansluitend een borrel 
Locatie: Koninklijke Roei- en Zeilvereniging ‘De Maas’, Veerdam 1 te Rotterdam 
Deelnemers: Bekijk hier de lijst met deelnemers
Toegang: Gratis 
Aanmelden: https://www.kneppelhout.nl/events/investeren-in-indonesie 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwsupdates, artikelen, blogs en evenement notificaties.