Webinar ‘mycotoxinen in onze voedselketen’ op woensdag 4 november 2020 om 14.00 uur

De Nederlandse Zuidvruchten Vereniging (NZV) en Het Comité van Graanhandelaren (Het Comité) organiseren in samenwerking met Kneppelhout Advocaten hét webinar over mycotoxinen in onze voedselketen op woensdag 4 november 2020. Roland Koopman, o.a. bekend van het RTL Nieuws en RTL Z, zal fungeren als onze dagvoorzitter. Het belooft een zeer interessant en uniek digitaal evenement te worden!

 

OPZET WEBINAR

Noten, zuidvruchten, granen en sommige oliezaden en peulvruchten zijn gevoelig voor mycotoxinen. Mycotoxinen vormen dan ook een belangrijk aandachtspunt bij de teelt, oogst, transport en opslag van deze producten.

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) heeft dit voorjaar de adviezen over Aflatoxine en Ochratoxine A gepubliceerd, de Europese Commissie heeft recent een voorstel gedaan voor (aangepaste) maximum limieten voor Deoxynivalenol en T2-HT2 en de verwachting is dat de Europese Commissie op korte termijn met een voorstel komt voor maximum limieten voor ergot-alkaloïden.

Tijdens dit webinar zal het onderwerp mycotoxinen op interactieve wijze worden belicht vanuit een juridische hoek (waar lopen bedrijven - qua regelgeving - in de praktijk tegenaan), een wetenschappelijk/medische hoek (o.a. wat doen mycotoxinen met het menselijk lichaam) en de handhavingshoek (handhaving van regelgeving, waarbij de NVWA meer inzicht geeft in de wijze van toezicht en controle van de regelgeving).

Het webinar heeft een interactief karakter. De sprekers en dagvoorzitter zijn aanwezig op het fraaie kasteel Waardenburg waarvandaan het webinar live wordt gestreamd naar de deelnemers die vanuit hun eigen werkomgeving kunnen inloggen. Deelnemers worden van harte aangemoedigd om voorafgaand, maar vooral ook tijdens het webinar vragen te stellen.

 

PROGRAMMA

14.00 uur        Opening door dagvoorzitter Roland Koopman

14.05 uur        Dr. ir. Ron Hoogenboom – verbonden aan Wageningen Food Safety & Research (WFSR)

14.20 uur        Mr. Gert-Jan de Jager – advocaat Food & Agri bij Kneppelhout

14.35 uur        Dr. ir. Martien Spanjer, Senior Inspecteur bij de NVWA 

14.50 uur        Korte pauze

15.05 uur        Paneldiscussie en vragen van deelnemers 

15.20 uur        Afsluiting

 

VOOR WIE, KOSTEN & AANMELDEN

Eenieder die belangstelling heeft kan zich aanmelden.

Leden van de NZV en/of Het Comité van Graanhandelaren : €35,- excl. BTW

Niet leden van de NZV en Het Comité: €50 excl. BTW

 

U kunt alvast het filmpje bekijken!

U kunt zich hier aanmelden. 

 

 

     

 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwsupdates, artikelen, blogs en evenement notificaties.