Webinars "Met veerkracht uit Corona komen"

Vanaf eind juni a.s. organiseert Kneppelhout Advocaten in samenwerking met ProjectsOne een drietal webinars onder het thema: “Met veerkracht uit Corona komen”. De webinars hebben respectievelijk specifiek betrekking op bedrijven binnen (1e) de Food & Agri sector, (2e) de maakindustrie en (3e) Maritieme & Off shore en Logistics & Supply sector.

Doelgroep: Directors en HR professionals binnen middelgroot en groot MKB alsmede corporates.

Inhoudelijk: Het Coronavirus heeft grote impact op burgers en het bedrijfsleven. Veel bedrijven zoeken naar allerlei manieren om deze periode door te komen. Een passieve houding aannemen staat gelijk aan steeds verder achterlopen en de overheid kan niet alle problemen voldoende wegnemen. Juist nu, tijdens deze “herijking” van onze economie, moet tijd zo actief mogelijk worden benut. Dit webinar gaat nader in op van de nood een deugd maken. Onder invloed van de huidige Coronacrisis moeten nu snel en vaak ingrijpende beslissingen worden genomen over de wijze waarop het bedrijf met zijn personeel verder zal gaan. Vaak leidt dit tot gedwongen ontslagen of overplaatsingen. Tijdens dit webinar zal op een interactieve wijze aan de hand van twee experts in worden gegaan hoe op i) de juridische en ii) procesmatige wijze een ondernemer – zelfs tijdens Coronacrisis – op korte termijn een voorsprong kan creëren en op lange termijn behouden.

Arnold Birkhoff van Kneppelhout zal ingaan op het arbeidsrecht, dat op reorganisaties betrekking heeft. Daarbij komen leerstukken als (collectief) ontslagrecht, cao en sociaal plan, medezeggenschapsrecht, wijziging van de arbeidsovereenkomst en overgang van onderneming aan bod.

Tim de Werdt van ProjectsOne zal aan de hand van een casus laten zien hoe lean management de tool vormt om op korte termijn een organisatie te creëren, die sterker uit deze crisis komt. Bij elk webinar zal de casus specifiek getailord zijn voor de desbetreffende sector.

 

Aanmelden:

U kunt zich voor één (of meerdere) van de drie webinars aanmelden via onderstaande links. Aan deelname zijn geen kosten verbonden:

> Food & Agri sector dinsdag 30 juni a.s. (11.00 - 12.00 uur)

https://studioavdr.webinargeek.com/met-veerkracht-uit-corona-komen

> Maakindustrie donderdag 2 juli a.s. (11.00 - 12.00 uur)

https://studioavdr.webinargeek.com/met-veerkracht-uit-corona-komen-1

> Maritieme & Off shore en Logistics & Supply sector donderdag 2 juli a.s.  (14.00 - 15.00 uur)

https://studioavdr.webinargeek.com/met-veerkracht-uit-corona-komen-2

 

Heeft u vragen?

Uw contactpersoon: Erik Eversdijk / eev@kneppelhout.nl  / +31 (0)6  -868 898 33

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwsupdates, artikelen, blogs en evenement notificaties.