Alle evenementen op een rij

Wij organiseren op regelmatige basis in-house evenementen en evenementen op locatie, vanuit onze eigen expertise maar ook samen met externe sprekers. De onderwerpen zijn zeer gevarieerd en de evenementen worden goed bezocht. Wilt u meer informatie? Of wilt u de mogelijkheden bespreken om samen met ons een evenement te organiseren? U kunt contact opnemen met Marc Padberg.

 

Vorige evenementen

 • Meet & eat

  Iedereen moet eten, en bij zowel student als advocaat is een verzorgde lunch een welkom iets. Wil jij proeven van Kneppelhout & Korthals tijdens de Meet & Eat?

  Datum
  Locatie
  Kneppelhout, Boompjes 40 Rotterdam
  Doelgroep
  Studenten die willen kennismaken met ons kantoor
 • Netwerkevent Compliance & Transacties

  Op donderdag 24 oktober a.s. organiseert Kneppelhout & Korthals Advocaten in samenwerking met Rijnland Transformatie & Herstructurering een netwerkborrel omtrent het onderwerp "Compliance & Transacties" bij fusies en overnames.
   
  Datum
  Locatie
  Sociëteitsgebouw aan de Maas, Veerdam 1 te Rotterdam
  Doelgroep
  Executive directors (CFO’s, CEO’s etc.) en specialisten op het gebied van interim recovery, changemanagement, M&A en/of corporate finance (investeerders)
 • Lunchbijeenkomst “Subsidie of overheidsopdracht”

  De praktijk wijst uit dat het vaak lastig is een (aanbestedingsplichtige) overheidsopdracht te onderscheiden van een subsidie en omgekeerd, terwijl de gevolgen verstrekkend kunnen zijn. Kneppelhout & Korthals Advocaten organiseert daarom een aangeklede lunchbijeenkomst op 29 november 2018 waarin aan de hand van praktijkvoorbeelden het onderscheid wordt toegelicht.
  Datum
  Locatie
  Kneppelhout & Korthals Advocaten, Boompjes 40 te Rotterdam
  Doelgroep
  Medewerkers die werkzaam zijn bij gemeenten, provincies en waterschappen en andere geïnteresseerden werkzaam in de publieke sector
 • Bootcamp Kneppelhout & Korthals Advocaten 2018

  Kneppelhout & Korthals Advocaten biedt 16 rechtenstudenten in de eind bachelor- en masterfase de kans alles uit zichzelf te halen op 24 en 25 mei 2018 tijdens de Bootcamp: een zinderend tweedaags event.

  Datum
  Locatie
  Kantoor Kneppelhout & Korthals Advocaten
  Doelgroep
  Rechtenstudenten in de eind bachelor- en masterfase
 • Nationale Waterschapspleitwedstrijd 2018

  Op 8 februari 2018 organiseert De Unie van Waterschappen samen met Kneppelhout & Korthals de Nationale Waterschapspleitwedstrijd 2018 in het Speelklok museum te Utrecht.

  13.00 - 13.30 uur     Ontvangst met koffie/thee en wat lekkers
  13.30 - 13.45 uur     Opening
  13.45 - 15.30 uur     Pleitwedstrijd
  15.30 - 17.30 uur     Afsluitende borrel met prijsuitreiking

  Deelname is nog steeds mogelijk, ook enthousiaste kijkers zijn welkom.
  Het is vooral de bedoeling dat het een ontspannen en gezellige dag wordt!

  Datum
  Locatie
  Museum Speelklok te Utrecht
  Doelgroep
  Waterschappen
 • Privacy Seminar over de AVG

  Op donderdag 23 november 2017 organiseert Kneppelhout & Korthals Advocaten het juridische Privacy Seminar van het jaar. Gedurende dit interactieve seminar gaan drie toonaangevende specialisten – uit de advocatuur, bedrijfsleven èn van de Autoriteit Persoonsgegevens - gezamenlijk met u in op deze nieuwe privacy normen van de GDPR, waaronder de rechten van betrokkenen (Right to be forgotten en dataportabiliteit'), data security en de Data Protection Officer (DPO).

  Voor vragen over dit evenement kunt u contact opnemen met Vanessa de Bie via vb@kneppelhout.nl 

  Datum
  Locatie
  Drijvend Paviljoen te Rotterdam
  Doelgroep
  Bedrijfsjuristen, compliance ambtenaren, privacy en compliance officers (DPO’s / FG’s), executive management (voornamelijk CTO’s, CIO’s, CEO’s) en verantwoordelijk managers met privacy in hun portefeuille
 • Round Table: Dynamics of a Board under pressure

  Op woensdag 15 november a.s. organiseert Kneppelhout & Korthals Advocaten in samenwerking met Schuttelaar & Partners en John Jaakke (Quist Executive Coaches) een Round Table over de verhouding tussen de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van een onderneming.

  Datum
  Locatie
  Kantoor Kneppelhout
  Doelgroep
  Leden Raad van Commmissarissen en/of Raad van Toezicht
 • Breakfast Meeting

  Donderdag 29 juni a.s. organiseert de Netherlands Vietnamese Chamber of Commerce in samenwerking met Kneppelhout & Korthals Advocaten en DFDL een Breakfast Meeting waarin de meest relevante tax- en juridische ontwikkelingen voor buitenlandse investeerders in Myanmar, Thailand en Vietnam worden besproken. Er zal een focus worden gelegd op relevante belastingvraagstukken voor Nederlandse ondernemingen die in deze ASEAN-landen investeren.

  Datum
  Locatie
  Kantoor Kneppelhout
  Doelgroep
  Ondernemers in de ASEAN regio
 • Round Table: Trade Secrets

  Op woensdag 28 juni a.s. organiseert Kneppelhout & Korthals Advocaten in samenwerking met Mellon Medical een Round Table over de nieuwe Trade Secrets Directive van de Europese Unie. 
  Datum
  Locatie
  Kantoor Kneppelhout
  Doelgroep
  Bedrijfsjuristen en R&D Managers
 • Anti-dumping Duties on Imports of Solar Panels into the EU

  The Green Lane Network is hosting a seminar on all topics related to importing solar panels into the European Union.
  Datum
  Locatie
  Royal Yacht Club 'De Maas'
  Doelgroep
  Professionals in Solar Industry
 • Round Table: Impact Europese Privacy Wetgeving op Nederlandse Onderwijsinstellingen

  Op dinsdag 11 april a.s. organiseert Kneppelhout & Korthals Advocaten in samenwerking met CRM Resultants een Round Table over de impact van Europese privacy wetgeving op Nederlandse onderwijsinstellingen.

  Datum
  Locatie
  Kantoor Kneppelhout
  Doelgroep
  Onderwijsinstellingen
 • Food Round Table: Product Recall en Productaansprakelijkheid

  Op donderdag 30 maart en donderdag 6 april a.s. organiseert Kneppelhout & Korthals Advocaten in samenwerking met Willis Towers Watson en Cunningham Lindsey Food Round Table sessies over product recalls en productaansprakelijkheid.

  Datum
  Locatie
  Kantoor Kneppelhout / Kantoor Willis Towers Watson
  Doelgroep
  Food Professionals
 • Webinar Uitspraken Hoge Raad

  Caspar Janssens, Petra Chao en Arnold Birkhoff organiseren in samenwerking met de Academie voor de Rechtspraktijk een webinar waarin enkele uitspraken van de Hoge Raad worden besproken.

  Datum
  Locatie
  Online
  Doelgroep
  Advocaten en juristen
 • Informatieavond Fosfaatreductieplan 2017

  Donderdag 2 maart organiseert Kneppelhout & Korthals Advocaten een informatieavond over de Regeling Fosfaatreductieplan 2017 voor de vleesveesector. 

  Datum
  Locatie
  Golden Tulip Ampt van Nijkerk
  Doelgroep
  Veehouderij
 • Exclusieve 'Tet' Vietnamese nieuwjaarsreceptie

  Deze 'Tết' Vietnamese nieuwjaarsreceptie biedt u de unieke gelegenheid om in een ongedwongen sfeer persoonlijk kennis te maken met en vragen te stellen aan de nieuwe ambassadrice H.E. mevrouw NGÔ THI HÒA van de NVCC.

  Datum
  Locatie
  FMO Hoofdkantoor Den Haag
  Doelgroep
  NVCC leden en niet leden
 • Reorganisatie Drieluik - Wat is de rol van HR tijdens strategische veranderingen?

  Tijdens drie sessies gaan (externe) sprekers in op 'de reorganisatie' van A tot Z. Denk aan redenen om de organisatie anders in te richten, ervaringen met het doorlopen van een reorganisatietraject, de rol van het UWV hierbij en aan diverse arbeidsrechtelijke aspecten.

  Datum
  Locatie
  Kantoor Kneppelhout
  Doelgroep
  HR en Legal Professionals
 • Pre-handelsmissie event: Investeren in Indonesië

  Indonesië is anno 2016 hot bij buitenlandse investeerders. Begrijpelijk, gezien de enorme markt, groeiende middle class en de recente positieve ontwikkelingen op politiek en economisch vlak. Vooruitlopend op de economische missie in november organiseren wij een informatiesessie over investeren in Indonesië. Ook toegankelijk voor ondernemers die niet meegaan op missie.

  Datum
  Locatie
  Veerdam 1, 3016 DD Rotterdam
  Doelgroep
  Missiegangers en niet- missiegangers
 • Food Seminar: Survival in het Schap - Over Verpakking en Het Etiket

  Onder leiding van Gert van 't Hof (NOS Studio Sport) spreken experts van Unilever, Go-Tan en Kneppelhout over uitdagingen bij het etiketteren en verkopen van food producten. UPDATE 20-09: SEMINAR IS VOL! 200 food professionals registreerden zich reeds.

  Datum
  Locatie
  Het Nieuwe Instituut
  Doelgroep
  Food Professionals
 • Round Table: Is uw LinkedIn profiel al bekeken door kartelwaakhond ACM?

  Datum
  Locatie
  Kantoor Kneppelhout
  Doelgroep
  Haven- en transportondernemers
 • Kneppelhout verzorgt lezing voor Sociëteit Rotterdam Maritiem

  Bedrijven en geïnteresseerden uit de offshore en/of maritieme industrie kunnen zich middels deze ''snelcursus'' laten inlichten over waar op te letten m.b.t. contractenrecht en algemene voorwaarden.

  Datum
  Locatie
  Duikbedrijf W. SMIT
  Doelgroep
  Offshore / Maritieme industrie
 • Bringing innovation into Dutch-Sino cooperation

  In samenwerking met RNW Media organiseren wij dit China-Netherlands Dialogue business event. Doel van deze bijeenkomst is een platform te creëren over Chinees-Nederlandse samenwerking om kennis en informatie uit te wisselen over innovatie en kansen in China.

  Datum
  Locatie
  Idazaal, Prinsestraat 37, 2513 CA The Hague
  Doelgroep
  Geïnteresseerden CN-NL samenwerking op gebied van innovatie
 • De Opkomst van Robotisering en Flexibilisering van Arbeid

  Internationale experts als dr. ir. Koert van Mensvoort, Chris Hall, Hans Scheffer en Robert Span vertellen onder leiding van Gert van 't Hof (NOS Studio Sport) tijdens dit seminar over hun visie. Mis dit niet!

  Datum
  Locatie
  Het Nieuwe Instituut - Rotterdam
  Doelgroep
  Executive professionals
 • Kneppelhout Bootcamp 2016

  Kneppelhout en Korthals Advocaten is meer dan gewoon een advocatenkantoor. Wij laten tijdens de Kneppelhout Bootcamp niet alleen zien wat wíj in huis hebben, maar jij krijgt ook de kans om te laten zien of jíj in vorm bent.

  Datum
  Locatie
  Boompjes 40 te Rotterdam
  Doelgroep
  Masterstudenten
 • China Café met Nout Wellink

  Donderdag 12 mei is Kneppelhout co-organisator van het China Café van het China-kennisnetwerk Guanxi. Nout Wellink - oud-president van de DNB en nu commissaris bij de Bank of China - gaat in gesprek met sinoloog en auteur Jan van der Putten over financieel-economische ontwikkelingen in China.

  Datum
  Locatie
  De Kunsthal Rotterdam
  Doelgroep
  Professionals actief op de Chinese markt
 • Expert van het UWV over trends en beeldvorming Wwz

  De fel bekritiseerde Wet werk en zekerheid (Wwz) staat in het middelpunt van de belangstelling. Reden genoeg om met een expert van het UWV in te gaan op de gevolgen tot dusver.

  Datum
  Locatie
  Kantoor Kneppelhout
  Doelgroep
  Genodigden en geïnteresseerden
 • Verlies van grond door illegaal grondgebruik

  Gemeenten en waterschappen ontbreekt het vaak aan capaciteit om illegaal grondgebruik goed en effectief aan te pakken. Tijdens 2 round tables geven wij tips & tricks hoe met verjaringskwesties om te gaan.

  Datum
  Locatie
  Willemswerf - Rotterdam
  Doelgroep
  juristen, beleidsmakers en handhavers binnen gemeenten en waterschappen
 • Kennissessie: Antidumpingheffing Chinese bevestigingsmiddelen 'op losse schroeven'

  Advocaten van Kneppelhout en McGuireWoods lichten toe waarom de antidumpingheffing op bevestigingsmiddelen uit China mogelijk in strijd is met de Europese basisverordening antidumpingheffing en leggen uit wat belanghebbenden te doen staat.

  Datum
  Locatie
  Kantoor Kneppelhout
  Doelgroep
  Douane-expediteurs, importeurs van bevestigingsmiddelen en logistieke dienstverleners
 • Trouble Selling in Turkey? Solutions to the additional EU customs duties and other trade barriers

  Turkey has imposed additional customs duties on nine product categories, from textile, apparel and footwear products, to electrical appliances. Join Green Lane, The Alliance of European Customs and Trade Law Firms, in discussing why these duties are illegal, what can be done and by whom.

  Datum
  Locatie
  Rue de Colonies 56, Brussels
  Doelgroep
  Companies that have to pay the additional customs duties to sell to Turkey or that face barriers to trade
 • Aandachtspunten bij internationaal contracteren

  Wanneer u grensoverschrijdend zakendoet, is het onder meer verstandig om in de door u te sluiten overeenkomst vast te leggen welk recht op de overeenkomst van toepassing is en welke rechter bevoegd is van een geschil over de overeenkomst kennis te nemen. 

  Datum
  Locatie
  Jaarbeurs Utrecht
  Doelgroep
  Bezoekers van Webwinkel Vakdagen
 • Retour: recht & plicht

  In juni 2014 zijn de regels omtrent het herroepingsrecht van de consument bij webwinkels aangepast. De toezichthouder ACM constateerde eind 2014 dat veel modewebwinkels onjuiste of onvolledige informatie verstrekten rond de terugbetaling bij een retour. Hoe zit het precies? 

  Datum
  Locatie
  Jaarbeurs Utrecht
  Doelgroep
  Bezoekers van Webwinkel Vakdagen
 • Food Round Table Sessies

  N.a.v. ons succesvolle Food & Health Seminar met als thema 'van productie tot recall' dat wij op 28 mei jl. organiseerden in de Rotterdamse Doelen, organiseren wij nu in samenwerking met AON twee Food Round Tables. Bent u erbij?

  Datum
  Locatie
  Kantoor Kneppelhout - Boompjes 40 (Gebouw Willemswerf)
  Doelgroep
  Allen met een achtergrond of specifieke interesse in de Quality Assurance op het regulatory of juridische vlak
 • Seminar reeks 'Ondernemen in China: Wet- en regelgeving & Risico management'

  In samenwerking met Rabobank Rotterdam, BDO Rotterdam en Machi organiseren wij twee interactieve sessies over ondernemen in China (wet- en regelgeving & risico management). Bent u al op de hoogte? 

  Datum
  Locatie
  Rabobank Rotterdam & BDO Rotterdam
  Doelgroep
  Zie evenementensite
 • M&A aan de Maas

  Op donderdag 10 september vindt de zevende netwerkbijeenkomst van M&A aan de Maas plaats. Deze keer is de organisatie in onze handen. De bijeenkomst wordt gehouden in de Kunsthal aan de Westzeedijk 341 te Rotterdam. Bent u erbij?

  Datum
  Locatie
  Kunsthal Rotterdam (Westzeedijk 341)
  Doelgroep
  leden van M&A aan de Maas
 • Sino-Dutch Agro-Food Matchmaking Business Event

  Op 7 juli a.s. organiseert Bank of China met Kneppelhout dit netwerk evenement voor bedrijven uit de Agri-Food business. 

  Datum
  Locatie
  Stadhuis Rotterdam / WTC Rotterdam
  Doelgroep
  Genodigden en geïnteresseerden.
 • Meet the Ambassador Lunch

  Deze verzorgde lunch, gefaciliteerd en aangeboden door Kneppelhout, de NVCC en NCH, biedt u de unieke gelegenheid om in een ongedwongen sfeer persoonlijk met de ambassadeur van Vietnam en zijn staf te praten en vragen te stellen.

  Datum
  Locatie
  Boompjes 40 te Rotterdam (gebouw Willemswerf)
  Doelgroep
  Genodigden en geïnteresseerden.
 • Food & Health Seminar: 'van productie tot recall'

  Door salmonella verontreinigde zalm, als rundvlees geëtiketteerd paardenvlees:
  Incidenten rondom de kwaliteit van ons eten zijn dagelijks nieuws, evenals de gevolgen van slechte voeding. Bent u wel op de hoogte van de actuele regelgeving?

  Datum
  Locatie
  De Doelen Rotterdam
  Doelgroep
  Genodigden en geïnteresseerden uit de voedselindustrie
 • Kennismakingslunch

  Op 10 april a.s. organiseren wij bij ons op kantoor een informele kennismakingslunch voor studenten. Wil jij nader kennis met ons maken? Meld je dan aan voor deze lunch! Wij beantwoorden dan graag direct al je vragen en vertellen je alles over kantoor.

  Datum
  Locatie
  Boompjes 40 te Rotterdam (gebouw Willemswerf)
  Doelgroep
  3e jaars bachelor + masterstudenten
 • Arbeidsrechtelijk ontbijt

  U heeft de werkkostenregeling geïmplementeerd, en nu? Menno de Groot van Stolk Accountants zal u tijdens deze ontbijtsessie alles over de werk-kostenregeling vertellen onder het genot van een heerlijk ontbijt. Meld u nu aan!

  Datum
  Locatie
  Gebouw Willemswerf (Boompjes 40) te Rotterdam
  Doelgroep
  Genodigden en geïnteresseerden.
 • Congresmiddag Fashion & IE

  Op de scheidslijn van Intellectuele Eigendomsrechten en de wereld van Fashion organiseert deLex, een interessante themamiddag.  Thera Adam spreekt over rechten op designs van freelancers en modelregistratie. Wat zijn de do’s en wat de dont's?

  Datum
  Locatie
  The College Hotel, Amsterdam
  Doelgroep
  De specialist met voorkennis, CFO's, Marketeers