Food Round Table: Product Recall en Productaansprakelijkheid

Op donderdag 30 maart en donderdag 6 april a.s. organiseert Kneppelhout & Korthals Advocaten in samenwerking met Willis Towers Watson en Cunningham Lindsey Food Round Table sessies over product recalls en productaansprakelijkheid.

Datum
Aanvang
Einde
Locatie
Kantoor Kneppelhout / Kantoor Willis Towers Watson
Doelgroep
Food Professionals

Voor allerlei bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie is voedselveiligheid een hot topic. Het aantal terugroepacties (product-recall) is substantieel toegenomen in de afgelopen jaren. Hierbij is de aantasting van het product vaak het gevolg van een onbedoelde productiefout en het blijkt dat de kosten die met een terugroepactie gepaard gaan, niet vanzelfsprekend onder de aansprakelijkheidsverzekering of recallverzekering zijn gedekt. Op 30 maart 2017 in Amstelveen en 6 april 2017 in Rotterdam organiseert Willis Towers Watson in samenwerking met Kneppelhout & Korthals Advocaten en schade-expert Cunningham Lindsey een tweetal  Round Table sessies met het thema: “Product recall en productaansprakelijkheid”.  Ten behoeve van kennisoverdracht  kijken wij op een interactieve wijze en met sprekende voorbeelden naar verschillende vraagstukken op het gebied van recall. Er is voldoende ruimte om al uw brandende vragen te stellen. De sessies zijn bedoeld om risico's met elkaar te ervaren en doorleven om zo beter inzicht te verkrijgen over wetten, dillemma’s, bedreigingen en de impact van food risks bij recall situaties.  

Programma

Het evenement op 30 maart vindt plaats aan de Professor E.M. Meijerslaan 5 te Amstelveen. Op 6 april bent u van harte welkom in Rotterdam, Boompjes 40. Tot de sprekers behoren onder andere mr. Marijn van Tuijl, hoofd branchegroep Food & Health bij Kneppelhout & Korthals Advocaten. Hij zal de publiekrechtelijke kaders schetsen, vertellen over de mogelijke discussies met de NVWA en de complexe aansprakelijkheidsproblematiek bij een recall behandelen. Kees Heijboer, expert op het gebied van schadelast en risicobeheersing, bekijkt aan de hand van praktijkvoorbeelden naar de vraagstukken waarmee u te maken krijgt tijdens een recall (is er daadwerkelijk een gevaar voor de volksgezondheid? Gaat het om aansprakelijkheid of recall?) en welke verzekeringsissues er kunnen ontstaan. 

14:15 uur             Ontvangst met koffie en thee
14:30 uur             Aanvang met welkomstwoord
14:35 uur             Marijn van Tuijl / Kneppelhout & Korthals Advocaten
15:15 uur             Q&A deel 1
15:35 uur             Pauze
15:50 uur             Kees Heijboer / Schade-expert Cunningham Lindsey
16:30 uur             Q&A totaal
17:00 uur             Verzorgde borrel

Voor wie

Deze ronde tafel sessie is voor bedoeld voor de food professionals (allen met een achtergrond of specifieke interesse in de Quality Assurance op het regulatory of juridische vlak alsmede vanuit het financiële spectrum), die in het werk dat zij doen te maken kunnen krijgen met een recallsituatie. Omdat wij het interactief willen houden is er per sessie ruimte voor ca. 25 personen. Derhalve een uitstekende gelegenheid om uw vragen omtrent diverse problematieken rondom o.a. recalls, contracten, regelgeving, voedselveiligheid en risk management issues beantwoord te krijgen. Wilt u op voorhand situaties m.b.t. bovenstaande onderwerpen voorleggen, dan is dat uiteraard mogelijk (desgewenst anoniem). Laat ons dit weten via het invulveld ‘vragen’ in het onderstaande formulier.

Wanneer

  • Donderdag 30 maart 2017 van ontvangst 14:15 / start 14:30 ten kantore van Willis Towers Watson aan de Prof. E.M. Meijerslaan 5 te Amstelveen of
  • Donderdag 6 april 2017 van ontvangst 14:15 / start 14:30 ten kantore van Kneppelhout & Korthals Advocaten aan de Boompjes 40 te Rotterdam Rotterdam (Per heden is voor deze sessie inmiddels het maximale aantal aanmeldingen bereikt)

Beide sessies eindigen om 17:00 uur en aansluitend vindt er een verzorgde borrel plaats. U kunt zich alleen nog - de sessie Rotterdam is vol - inschrijven voor de sessie van donderdag 30 maart a.s. in Amstelveen.  Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmeldingen voor de sessie van donderdag 30 maart a.s. in Amstelveen gaan via danielle.janssen@willistowerswatson.com.

Delen op: