Round Table: Trade Secrets

Op woensdag 28 juni a.s. organiseert Kneppelhout & Korthals Advocaten in samenwerking met Mellon Medical een Round Table over de nieuwe Trade Secrets Directive van de Europese Unie. 
Datum
Aanvang
Einde
Locatie
Kantoor Kneppelhout
Doelgroep
Bedrijfsjuristen en R&D Managers

Ieder bedrijf heeft geheime kennis in de vorm van bijvoorbeeld technische kennis of markt en/of klantengegevens. Dergelijke bedrijfsgeheimen zijn essentieel voor groei, innovatie en concurrentie; immers, met die informatie heeft u een voorsprong op concurrentie of is een goede marktpositie te verkrijgen. De bescherming van deze informatie is niet altijd mogelijk of gewenst via intellectuele eigendomsrechten. Maar welke mogelijkheden zijn er dan wel voor bescherming van bedrijfsgeheimen en hoe voorkomt u bijvoorbeeld dat deze gegevens in verkeerde handen vallen? Met name als u deze waardevolle knowhow met derden deelt in het kader van uw bedrijfsvoering. Zijn uw geheimhoudingsverklaringen waterdicht, en gebruikt u wel de juiste non-disclosure agreements? Deze vragen komen onder meer aan bod tijdens deze Round Table.

Al eerder hebben wij op onze site een blog geplaatst over de komst van de nieuwe Richtlijn Bedrijfsgeheimen, die gaat over de bescherming van niet-openbaar gemaakte knowhow en bedrijfsinformatie (bedrijfsgeheimen) tegen het onrechtmatig verkrijgen, gebruiken en openbaar maken daarvan. Aangezien de Raad van de Europese Unie het voorstel voor deze Richtlijn heeft aangenomen, zal de inwerkingtreding daarvan niet zo lang meer op zich laten wachten. Verdergaande bescherming van innovatie wordt daarmee mogelijk gemaakt. Zo komt er een nieuwe verjaringstermijn in de wet, en kunnen rechters bepalen dat toegang tot documenten met (beweerdelijke) bedrijfsgeheimen wordt gelimiteerd. Probleem is echter wel dat de rechter ervan moet worden overtuigd, dat er een bedrijfsgeheim is en dat er sprake is van, een dreiging van, onrechtmatig gebruik van een bedrijfsgeheim. 

Sommige bedrijfsgeheimen zijn juist wel te beschermen door middel van bijvoorbeeld een octrooi. Marc van der Velden zal ingaan op de keuzes die gemaakt moeten worden of nu juist wel of niet octrooi moet worden aangevraagd, en als octrooi wordt aangevraagd, wat dan wel en niet in de aanvraag kan of moet worden opgenomen. Ook zullen wij kort ingaan op de mogelijkheden van het bewijsbeslag en de mogelijkheden voor het vergaren van bewijs in het kader van onrechtmatig gebruik van bedrijfsgeheimen.

Programma

Het evenement op 28 juni vindt plaats ten kantore van Kneppelhout & Korthals Advocaten aan de Boompjes 40 te Rotterdam. Uw sprekers zijn Hilde Pors, advocaat Intellectueel Eigendom bij Kneppelhout & Korthals Advocaten en Marc van der Velden, octrooi-, merken-, en modellengemachtigde. Na de pauze zal Lieuwke de Jong, CEO en mede-oprichter van Mellon Medical vanuit de praktijk zijn visie delen omtrent bedrijfsgeheimen en de impact van de nieuwe Richtlijn Bedrijfsgeheimen. Mellon Medical is octrooihouder van de Switch, een innovatieve hechttechnologie dat eenhandig hechten mogelijk maakt.

14:15 uur         Ontvangst met koffie en thee
14:30 uur         Aanvang met welkomstwoord
14:35 uur         Hilde Pors en Marc van der Velden / Kneppelhout & Korthals Advocaten
15:15 uur         Q&A deel 1
15:35 uur         Pauze
15:50 uur         Lieuwke de Jong / CEO Mellon Medical
16:30 uur         Q&A Totaal
17:00 uur         Verzorgde borrel

Voor wie

Deze Round Table is bedoeld voor iedere (innovatieve) onderneming die haar bedrijfsgeheimen wil beschermen. Voorrang m.b.t. deelname wordt gegeven aan directieleden, R&D managers en bedrijfsjuristen van deze ondernemingen. Omdat we het interactief willen houden is er tijdens de sessie ruimte voor maximaal 25 personen. Derhalve een uitstekende gelegenheid om uw vragen omtrent diverse problematieken rondom o.a. bedrijfsgeheimen. Wilt u op voorhand situaties m.b.t. bovenstaande onderwerpen voorleggen, dan is dat uiteraard mogelijk (desgewenst anoniem). Laat ons dit weten via het invulveld 'vragen' in het onderstaande formulier.

Wanneer

Woensdag 28 juni met ontvangst 14:15 / start 14:30 ten kantore van Kneppelhout & Korthals Advocaten aan de Boompjes 40 te Rotterdam. De Round Table zal om 17:00 uur eindigen en aansluitend vindt er een verzorgde borrel plaats. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelden voor deze Round Table kan via onderstaand formulier. 

Round Table: Trade Secrets*Deze velden zijn verplicht

Delen op: