Seminar Pesticideresiduen bij import van voedselproducten

De Nederlandse Zuidvruchten Vereniging (NZV) en het Comité van Graanhandelaren (Het Comité) organiseren i.s.m. Kneppelhout & Korthals Advocaten hét seminar over Pesticideresiduen bij import van voedselproducten op donderdag 4 oktober 2018 in The Boathouse Rotterdam, waarbij tevens de visie van de NVWA wordt toegelicht. Meike de Jong, bekend van het RTL Nieuws en RTLZ, zal fungeren als onze dagvoorzitter. Het belooft een zeer interessant en uniek event te worden!

Datum
Aanvang
Einde
Locatie
The Boathouse Rotterdam (Kralingse Plas, Langepad 51 te Rotterdam)
Doelgroep
Leden van de Nederlandse Zuidvruchten Vereniging en het Comité van Graanhandelaren

INHOUD

Bedrijven die plantaardige producten importeren vanuit derde landen worden geconfronteerd met plotselinge wijzigingen van maximumresidugehaltes (MRL’s) en met steeds actievere toezicht en handhaving (recente voorbeelden zijn paraquat en iprodione). Op veel punten bestaat onzekerheid over hoe de regelgeving moet worden geïnterpreteerd. Wanneer moet een product aan de MRL voldoen? In hoeverre zijn de testmethoden (on)nauwkeurig en wordt daar in de praktijk rekening mee gehouden? Welke risico’s loopt het bedrijf als een in de handel gebracht product niet aan de MRL blijkt te voldoen? Worden de regels overal in de diverse EU lidstaten hetzelfde uitgelegd? Op al deze vragen krijgt u  een antwoord tijdens dit seminar.

Na afloop van het programma is er nog voldoende gelegenheid om te netwerken, onder het genot van een hapje en een drankje.

PROGRAMMA

13.30 uur   Registratie & ontvangst
14.00 uur   Marijn van Tuijl – Advocaat/partner Handel, Industrie & Logistiek (HIL) bij Kneppelhout & Korthals 
14.45 uur   Martin van den Berg – Professor in Toxicologie aan de Universiteit Utrecht 
15.30 uur   Pauze 
16.00 uur   Joyce de Stoppelaar – Coördinerend Specialistisch Inspecteur van de NVWA 
16.45 uur   Paneldiscussie 
17.15 uur   Netwerkborrel
19.00 uur   Einde

 

VOOR WIE, KOSTEN & AANMELDEN

Deelname aan dit seminar is in principe voor leden van de NZV en Het Comité en bedraagt € 75,- excl. BTW. Bent u geen lid, maar heeft u wel interesse in dit seminar dan kunt u contact opnemen met Barbara Niemans, secretaris van de NZV, via Esecretariaat@nzv-org.nl of Sanneli Kingma/Madelon Bastemeijer van Het Comité, via E. s.kingma@graan.com | m.bastemeijer@graan.com

 

Ik meld mij aan!

 

LOCATIE

The Boathouse Rotterdam, Langepad 51 te Rotterdam (Kralingse Plas). Er is voldoende parkeergelegenheid rondom de locatie aanwezig. 

 

*Deze velden zijn verplicht

Delen op: