Programma en sprekers


Het programma

15.00u Inloop en koffie
15.15u Opening Jikke Biermasz
15.20u Presentatie Yves Melin en/of Vassilis Akritidis
16.00u Pauze
16.15u Presentatie Jikke Biermasz
16:45u Q&A 
17:00u Netwerkborrel en gelegenheid om vragen te stellen

Onderwerpen

  • Europese antidumpingmaatregelen bevestigingsmiddelen
  • Chinese klacht bij de WTO
  • Vastgestelde schendingen van de WTO Antidumpingovereenkomst
  • Verordening (EU) 2016/278; de Europese Commissie trekt de maatregelen in. 
  • Standpunt Commissie: geen terugwerkende kracht
  • Schending basisverordening antidumping?
  • Tijdig uw rechten veilig stellen

Sprekers


Jikke Biermasz

Jikke Biermasz begon haar carrière in de advocatuur in 2004 bij het internationale advocatenkantoor DLA Piper. Sinds 2010 is zij verbonden aan Kneppelhout & Korthals Advocaten.  Haar praktijk omvat alle aspecten van het (civielrechtelijke) transport-, verzekerings- en (internationale) handelsrecht. Daarnaast is zij gespecialiseerd in het (Europese) douanerecht. Deze unieke combinatie van specialistische kennis stelt haar in staat douane- en transportzaken te beoordelen vanuit alle relevante rechtsgebieden met als resultaat een efficiënte en effectieve multidisciplinaire aanpak. Jikke heeft een praktische instelling, kennis van de logistiek en een scherp oog voor de commerciële belangen van haar klanten.  

Yves Melin

Yves Melin is advocaat/partner verbonden aan de Brusselse vestiging van het Amerikaanse advocatenkantoor McGuireWoods. Yves Melin is gespecialiseerd in het internationale handels- en Europese douanerecht. Vanuit Brussel, het politieke centrum van de EU, houdt hij zich in het bijzonder bezig met handelspolitieke maatregelen (antidumping en anti-subsidie), export controle en sanctieregelgeving en WTO geschillenbeslechting. In ruim 15 jaar heeft hij correspondenten en cliënten bijgestaan in meer dan 100 onderzoeken. Een belangrijk onderdeel van Yves’ praktijk bestaat uit het verminderen van de exposure van cliënten aan rechten bij invoer door middel van compliance programma’s en juridische procedures. Yves heeft diverse cliënten vertegenwoordigd in procedures bij het Hof van Justitie in Luxemburg.

Vassilis Akritidis

Vassilis is eveneens advocaat/partner bij de Brusselse vestiging van McGuireWoods en geeft daar leiding aan de Europese internationale handelsrecht praktijk van het kantoor. Vassilis is onder andere  gespecialiseerd in het internationale handelsrecht, de internationale afspraken die in WTO-verband zijn gemaakt en het Europese (douane)recht. Op deze terreinen heeft hij gedurende ruim 20 jaar in tientalen zaken uitgebreide expertise opgebouwd. Tot zijn cliënten rekent Vassilis bedrijven, branche organisaties en overheden in onder meer de Europese Unie, India, China, Taiwan, Brazilië, Rusland en de Verenigde Staten. 

Internationale experts