Programma


Sessie 1 - Financial & Environmental Risk Management 

Datum 10 november 2015
Tijdstip 15:00u - 17:30u  - inclusief borrel
Locatie Kantoor BDO Rotterdam
Sprekers  Erik van der Molen (Adviseur Asia practice Kneppelhout),Jingru Liu (Director China Advisory Services BDO LLP), Mathilde Teuben (Machi Asia & Sustainability Consulting) en Jan Smolders 

Programma:

15:00     Opening door gastheer van de middag, BDO

15:05     Inleiding door Erik van der Molen over ontwikkelingen beleid & wetgeving China

15:15     Toelichting op RISKID online module en resultaten

15:30     Financial risk management

De Chinese financiële en fiscale wetgeving verandert constant. Buitenlandse bedrijven moeten hun compliance op orde hebben, anders kunnen er strenge sancties volgens zoals boetes. Jingru Liu, Director China Advisory Services Team van BDO LLP te Londen gaat aan de hand van praktische ervaringen in op de financiële en fiscale regelingen van China en de daaraan verbonden risico’s.

16:20     Pauze

16:30     Environmental risk management

De milieuproblemen in China zijn voor veel mensen bekend, maar wat betekent dit voor uw bedrijfsvoering? Na een inleiding van Mathilde Teuben (MACHI Asia & Sustainability Consulting) over recente ontwikkelingen, gaat expert Jan Smolders dieper in op dit onderwerp. Hierbij is er aandacht voor de veranderende milieuwetgeving in China, welke activiteiten welke milieurisico’s met zich mee brengen en hoe om te gaan met overheid en andere stakeholders bij milieurisico’s.

17:20     Afronding

17:30     Gelegenheid tot napraten met borrel

Sessie 2 - Social Risk Management & Corruptie

Datum 20 november 2015
Tijdstip 15:00u - 17:30u - inclusief borrel
Locatie Kantoor Rabobank Rotterdam
Sprekers Esther Janssen (Director Culture Inc.), Mathilde Teuben (Machi Asia & Sustainability Consulting) en Victor Zheng (Associate China Practice Kneppelhout)

Programma:

15:00     Opening door gastheer van de middag, Rabobank

15:10     Corruptie & fraude in China

In deze sessie wordt specifiek ingegaan op het begrijpen en hanteren van corruptie-verschijnselen in Chinese culturele context. Wat betekent het anti-corruptiebeleid van de Chinese overheid in de praktijk en hoe kunt u omgaan met corruptie in China? China expert Esther Janssen (Culture Inc) geeft tips en aanbevelingen voor het omgaan met corruptie en integriteitskwesties gericht op zowel de interne organisatie (waar moet u op letten binnen uw bedrijf?) als het externe relatiemanagement (hoe gaat u met uw Chinese relaties om?).

16:10     Pauze

16:20     Social risk management

Hoe staat het in China met zaken als arbeidswetgeving en arbeidsomstandigheden? Ook hier verandert regelgeving snel en is het belangrijk voor organisaties om hierop te reageren en anticiperen. Arbeidsconflicten en arbeid gerelateerde problemen kunnen grote invloed hebben op organisatie en activiteiten in China en bovendien leiden tot aanzienlijke reputatieschade en conflicten met lokale overheden. Mathilde Teuben (MACHI Asia & Sustainability Consulting) en Victor Zheng (Kneppelhout & Korthals Advocaten) gaan in op deze vragen

17:10     Terugblik op de twee sessies en afronding

17:30     Gelegenheid tot napraten met borrel

Bekijk het programma