Sprekers


Eric Fransen | Rabobank 

Eric Franssen is manager van de International Desk voor Rabobank in China.

Erik van der Molen | Kneppelhout & Korthals

Erik adviseert bedrijven over zakendoen en investeren in China. Erik heeft meer dan 15 jaar ervaring in Azië, hij was o.a. medewerker van de Nederlandse ambassade in Tokyo en directeur van het Netherlands Business Support Office in Nanjing, onderdeel van het Nederlandse overheidsnetwerk in China. Ook is hij docent International Business & Management bij de Haagse Hogeschool en is een veelgevraagd spreker over zakendoen in China. 

Esther Janssen | Culture Inc.

Esther Janssen is Managing Director van training en consultancy bureau Culture-Inc., actief in Nederland, China (Beijing), Singapore en Dubai en gespecialiseerd in crossculturele management en communicatie oplossingen. Esther ondersteunt bedrijven, managers en teams bij een cultureel effectieve ontwikkeling van zakelijke activiteiten en vestigingen in het buitenland. Esther is al 20 jaar actief in China voor zowel overheden als bedrijven. Zij verzorgt zakencultuur- en expat trainingen en speciale trainingen voor Chinese medewerkers in het omgaan met westerse managers. Daarnaast ontwikkelt zij gelokaliseerde marketing plannen voor Nederlandse bedrijven en adviseert bij politieke en zakelijke onderhandelingen.

Jan Smolders | Jan Smolders

Jan Smolders is een internationaal opererende consultant en manager op milieu management gebied. Hij heeft negen jaar in China gewoond, en woont sinds kort weer in Europa. Jan heeft veel ervaring met het werken voor internationale bedrijven om milieu gerelateerde risico’s in beeld te krijgen bij het werken in China. Hierbij ging het bijvoorbeeld om compliance audits (voldoet het bedrijf aan de milieuwetgeving?) of om te toetsen aan internationale standaarden of de “corporate policy” van het bedrijf zelf. Hij heeft ook onderzoek verricht bij productielocaties van bedrijven om na te gaan of deze aan bepaalde milieueisen voldeden en heeft sanerende maatregelen ontworpen en geïmplementeerd op vele bedrijfslocaties in China.

Jingru Liu | BDO LLP

Jingru Liu is Directeur van China Advisory Services voor BDO in Londen, en een ervaren expert op gebied van alles wat er financieel komt kijken bij het zakendoen in China.

Mathilde Teuben | MACHI Asia Consulting

Mathilde adviseert bedrijven en Nederlandse overheden over het optimaal inzetten op kansen en uitdagingen van duurzaam en verantwoord ondernemen in China. Mathilde helpt bedrijven bij het bepalen van prioritaire MVO-onderwerpen en het implementeren hiervan binnen de bedrijfs-voering, op een manier goed voor het bedrijf én voor mens en milieu. Speerpunten zijn o.a.: arbeids-omstandigheden, veiligheid en mensenrechten.

Victor Zheng | Kneppelhout & Korthals

Victor Zheng is een ervaren advocaat en China-specialist, met jaren ervaring in het begeleiden en adviseren van Westerse bedrijven in China, en Chinese bedrijven in Europa. Victor heeft voor advocatenkantoren in zowel Nederland als China gewerkt en was eerder werkzaam op het Nederlands Consulaat in Shanghai. Zijn specialismen? Handel en investeringen maar ook juridische aspecten van sociaal verantwoord ondernemen in China.

Bekijk het programma