Round Table: Is uw LinkedIn profiel al bekeken door kartelwaakhond ACM?


In een persbericht van 20 juni 2016 heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) laten weten dat haar medewerkers 6.500 haven- en transportondernemers alert hebben gemaakt op de op 7 juni 2016 gestarte campagne “Kartels gaan nooit onopgemerkt”. De medewerkers deden dit door de LinkedIn-profielen van de betreffende ondernemers te bezoeken en een link achter te laten die leidt naar meer informatie over kartels.

De aandacht van de ACM voor de haven- en vervoersector vormt een goede aanleiding een compliance-programma in te voeren. Daarnaast mag niet onvermeld blijven dat met ingang van 1 juli 2016 de boetemaxima voor overtredingen van de mededingingsregels fors omhoog gaan. Ook dit kan een prikkel vormen om met compliance aan de slag gaan.

Graag willen wij de haven- en transportondernemingen helpen het vertrouwen van de ACM te herwinnen. Daarom organiseren wij op donderdag 14 juli 2016 om 16:00 uur een ronde tafel waarbij de navolgende thema’s aan de orde komen:

  • Waarom heeft de ACM plotseling aandacht voor de haven- en transportsector?
  • Wat betekent de speciale aandacht van de ACM voor haven- en transportondernemingen?
  • Wat kunnen haven- en transportondernemingen doen om ‘compliant’ te worden en hoe kunnen zij zich voorbereiden op een ‘bedrijfsbezoek’ van de ACM?

Er zal worden afgesloten met een borrel in de lounge van het kantoor van Kneppelhout & Korthals. 

Voor deze ronde tafel is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Locatie

Boompjes 40 - Gebouw Willemswerf, 10e etage
3011 XB Rotterdam

Neemt u voor vragen alstublieft contact op met Eric janssen:


Meld u aan

  1. * Deze velden zijn verplicht
In-house evenement