Programma, sprekers en tijden


Op 29 september 2016 is het programma:

  • 13.30u - Inloop / ontvangst met koffie en thee
  • 14.20u - Welkom en introductie door Marijn van Tuijl
  • 14.30u - Simone Pelkmans / Unilever
  • 15.00u - Eric Janssen / Advocaat Mededinging
  • 15.30u - Pauze
  • 16.00u - Advocaten Thera Adam & Eveline Smits
  • 16.30u - Bing Go / Go-Tan
  • 17.00u - Q&A met alle sprekers
  • 17.30u - Verzorgde borrel

Dagvoorzitter

  

Gert van 't Hof
NOS Studio Sport

Gert van 't Hof is een Nederlands sportjournalist, televisiepresentator en producent. Hij presenteerde evenementen zoals de Rotterdam Marathon en Feyenoord in de finale van de UEFA CUP, maar het grote publiek kent hem als presentator van NOS Studio Sport. Als bevlogen presentator zal hij ervoor zorgen dat alles in goede banen wordt geleid. 

Sprekers

 

 

 

 

 

 

 

Simone Pelkmans
Global and European Legal Director Foods

Simone Pelkmans gaat in op de uitdagingen waar de marketeers en nutritionisten van Unilever voor staan en waar de jurist probeert de NVWA buiten de deur te houden. Op etiketten staan diverse (gezondheids) claims vermeld: maar wat mag wel, en wat mag niet? Het etiket heeft als doel de consument van relevante informatie te voorzien, maar levert tegelijkertijd veel vragen op. Wat te doen als de ene wet een claim toestaat, die op grond van een andere wet verboden is? En hoe zit het bijvoorbeeld met verplichte tekst die niet op het etiket van de Cornetto past? Is iets nou gezond of gezonder? Wat wel en wat niet mag, is in een veelvoud van, veelal Europese, regelgeving en rechtspraak vastgelegd. Aan de hand van diverse praktijk-voorbeelden wordt toegelicht hoe hier als bedrijf mee om te gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Eric Janssen
Advocaat Mededinging

Producenten van landbouwproducenten kunnen innoveren door zich gezamenlijk, onder één merk, op de markt te presenteren. Zo vergroten zij het onderscheidend karakter van hun product én de perceptie van kwaliteit en smaak bij de consument. Mooie voorbeelden zijn de Kanzi-appel en de Tasty Tom-tomaat. Mr Eric Janssen gaat  aan de hand van zijn ervaringen de diepte in  over twee essentiële juridische thema’s: (1) de productieplanning en gezamenlijke verkoop zonder in strijd te handelen met het kartelverbod en (2) het maken van reclame zonder de Europese marktordenings-regels te overtreden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Thera Adam & Eveline Smits
Advocate IE & Advocate Bestuursrecht

Vanuit de praktijk begrijpen Thera Adam en Eveline Smits vanzelfsprekend dat een advies of een juridische procedure wordt ingegeven door de commerciële context. Aan de hand van praktische tips zullen zij vanuit civiel- en bestuursrechtelijk perspectief dieper ingaan op diverse juridische haken en ogen die bestaan met betrekking tot de voorkant en achterkant van het etiket. Zit in het product wel wat op het etiket staat? Claim je alleen met woorden of ook met beeld? Wanneer wordt verleiden misleiden? En wat zijn dan de risico’s als het etiket niet klopt? Moet u als bedrijf nu juist alleen vrezen voor de handhaving door de NVWA of is de consument wellicht een grotere vijand...

 

 

 

 

 

 

 

 

Bing Go
CEO Go-Tan | a very foodloving family

Go-Tan, voor iedereen een herkenbaar merk. CEO Bing Go schijnt in tegenstelling tot juridische aandachtspunten juist meer licht op hoe een ondernemer tegen etikettering aankijkt alsmede hoe met dit soort zaken om te gaan. U wordt meegenomen langs diverse dilemma’s in de wereld van de fast moving consumer goods: hoe zet ik mijn product hernieuwd in het schap. Hoe pak ik re-branding aan en zorg ik ervoor dat de consument mijn product weer bovenaan het boodschappen-lijstje zet en de retailer op ooghoogte in het schap? Een inspirerend verhaal over een succesvol familiebedrijf.

Vorige editie