Pre-handelsmissie event: Investeren in Indonesië


Indonesië is hot bij buitenlandse investeerders. Begrijpelijk, gezien de enorme markt, groeiende middle class en de recente positieve ontwikkelingen op politiek en economisch vlak. President Jokowi (“Joko”) doet er alles aan om het buitenlandse investeerders makkelijker te maken in Indonesië te investeren. Zo is onlangs als toegezegd de zogenaamde “negative list” verder gewijzigd waardoor meer sectoren in de Indonesische economie open zijn komen te staan voor buitenlandse investeerders. Op donderdag 10 november organiseren wij daarom een informatie sessie over investeren in Indonesie. 

Beslagen ten ijs; presentatie over juridische onderwerpen

Vooruitlopend op de economische missie onder leiding van Minister President Rutte van 21 t/m 24 november 2016 - en met name voor ondernemers die nog niet in Indonesië hebben geïnvesteerd - zal Kneppelhout & Korthals in samenwerking met emerging markets firm DFDL een presentatie verzorgen over relevante juridische onderwerpen voor investeerders zodat de deelnemers aan de handelsmissie alvast enigszins beslagen ten ijs komen. Deze bijeenkomst is ook bedoeld voor zakenmensen die niet mee gaan met deze missie maar wel  graag meer willen weten over investeren in en zaken doen met partijen in Indonesië, dan wel inmiddels hun eerste voorzichtige schreden daar onlangs gezet hebben.

De onderwerpen

Namens Kneppelhout & Korthals zal Marc Padberg optreden als moderator. Marcus Collins, Head of Indonesia Practice bij emerging markets firm DFDL zal samen met zijn collega Adindya (Nindy) Pratidina onderstaande onderwerpen behandelen. 

 • Investeringsklimaat: met name de zogenaamde “negative list” en de recente versoepeling daarvan. Aan de orde zullen o.a. komen de volgende vraagstukken:
  - In welke sectoren kan een buitenlandse ondernemer vrijelijk investeren?;
  - Indien een Indonesisch belang vereist is wat zijn de opties?; en
  - Wat kan ik doen in sectoren die geheel voor buitenlanders zijn gesloten en indien er eventueel oplossingen zijn kleven daar dan grote risico’s aan?
 • Oprichten van een vennootschap: Hoe richt ik een juridische entiteit op?;
 • Arbeidsvraagstukken: We zullen de procedure  om werkvergunningen aan te vragen samenvatten en  bespreken wat voor bescherming werknemers genieten.
 • Corruptie: Hoe ga ik daarmee om en wat zijn voor risico’s loop ik als Nederlands bedrijf?
 • Beslissing van (contractuele) geschillen:  Kan ik als ondernemer een geschil bij de rechtbank beslechten? Of is arbitrage wellicht een betere oplossing? En hoe zit het met bekrachtiging van vonnissen en beslissingen van een arbiter? Kunnen die ten uitvoer worden gelegd?

Datum

Donderdag 10 november 2016

Locatie

Koninklijke Roei- en Zeilvereniging ‘De Maas’
Veerdam 1, 3016 DD Rotterdam

Tijden

15.00u inloop
15.30u Presentatie Marcus Collins – DFDL
16.30u Q&A
17.00u Borrel

Vanwege het netwerk aspect is uw aanmelding zichtbaar voor anderen. Zie ook deelnemers. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden.


Meld u aan

 1. * Deze velden zijn verplicht
Kneppelhout en DFDL