Survival in het schap - over verpakking en het etiket


UPDATE 20-09: SEMINAR IS VOL!
200 FOOD PROFESSIONALS REGISTREERDEN ZICH REEDS.

Nederlandse, maar ook steeds vaker Europese wet- en regelgeving, zijn van grote invloed op etiketteren en het verkopen van foodproducten. Het beïnvloedt zelfs in hoeverre ondernemers effectief en succesvol een nieuw foodproduct op de markt kunnen brengen. Op 29 september 2016 organiseert Kneppelhout, branchegroep Food & Health, hierover haar jaarlijkse Food Seminar. Tijdens het seminar delen sprekers hun praktijkervaringen en de nieuwste wet- en regelgeving. Marijn van Tuijl, hoofd branchegroep Food & Health: 'In de afgelopen jaren zijn er steeds meer voorschriften en regels bijgekomen waardoor er minder op het etiket of in reclame over een product vermeld mag worden. Veel foodorganisaties worstelen met de vraag wat nog wél kan en hoe zij niet verdwaald raken in een oerwoud van regels. Dit seminar helpt foodprofessionals op weg.'

Programma

De dagvoorzitter van het Food Seminar is Gert van ’t Hof, bekend van NOS Studio Sport. Het evenement vindt plaats in het Rotterdamse museum Het Nieuwe Instituut. Tot de sprekers behoren onder andere Simone Pelkmans, Global and European Legal Director Foods bij Unilever. Zij zal spreken over de dagelijkse confrontaties waarmee Unilever te maken krijgt als het gaat om Europese regelgeving en rechtspraak. De CEO van Go-Tan, Bing Go, vertelt o.a. over hoe hij als ondernemer omgaat met de verhouding tussen productvoorschriften en consumentverleiding. De advocaten van Kneppelhout & Korthals delen vanuit bestuurs- en civielrechtelijk oogpunt hun kennis over regelgeving rondom onder meer productieplanning, gezamenlijke verkoop en etikettering. Uiteraard wordt ook de Europeesrechtelijke invalshoek niet vergeten. Tot slot is er een Q&A met alle sprekers.

Voor wie?

Dit seminar is voor food professionals die zich bezig houden met Legal en Quality Assurance. Maar daarbuiten is elke professional vanuit food perspectief (productie, logistiek, R&D, etc.) die betrokken is bij het onderwerp welkom. Inschrijving met acquisitie oogmerk wordt niet gewaardeerd. Als business partner en pragmatisch adviseur wil Kneppelhout iedere betrokken food professional aanspreken door theorie en praktijksituaties op een interactieve manier te combineren. 

Wilt u op voorhand situaties m.b.t bovenstaande onderwerpen voorleggen waarmee u in de praktijk bent geconfronteerd, dan kan dat uiteraard (desgewenst anoniem). Indien mogelijk wordt dit door één van onze sprekers of anders in het Q&A gedeelte meegenomen. Laat ons dit weten via het invulveld 'vragen' in het onderstaande formulier. 

Wanneer

Donderdag 29 september 2016
Er zijn geen kosten aan deelname verbonden.


Meld u aan

  1. * Deze velden zijn verplicht
Vorige editie