Alexandra Danopoulos

Op deze pagina

Ontmoet Alexandra

Na haar studie was Alexandra werkzaam als universitair docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij is gepromoveerd op het onderwerp: 'Geschilbeslechting door de OPTA. Een voorbeeld voor geschilbeslechting in het bestuursrecht?´. Alexandra heeft sinds 2009 als advocaat en als bedrijfsjurist veel ervaring opgedaan in het adviseren omtrent onder meer infrastructurele projecten. Haar specialisme omvat het omgevingsrecht, het milieurecht (o.a. externe veiligheid, bodem, Reach, EVOA), Europees bestuursrecht, algemeen bestuursrecht, het levensmiddelenrecht en het mededingingsrecht. In haar praktijk is de focus gelegen op toezicht en handhavingskwesties (o.a. bestuurlijke boetes, bestuurlijke strafbeschikkingen), waaronder bezoeken en optredens van inspecties (ACM, SZW, IL&T, DCMR, NVWA), compliance, strafrechtelijke vervolging (o.a. WED) en op vergunningen. Alexandra geeft leiding aan de Praktijkgroep Mededingingsrecht. Alexandra heeft ruime ervaring met het adviseren en het procederen voor grote ondernemingen en overheden op het gebied van zowel het bestuursrecht, het mededingingsrecht als het civiele recht.

Alexandra en Kneppelhout

Kneppelhout is een Rotterdams kantoor. Dit blijkt uit de werkmentaliteit, de praktische aanpak en de korte lijnen. Alexandra kan zich hier uitstekend in vinden. Door haar ervaring buiten de advocatuur als bedrijfsjurist is voor Alexandra nog eens bevestigd dat de cliënt behoefte heeft aan praktisch juridisch advies dat kan bijdragen aan de oplossing van een juridisch probleem. Alexandra is pragmatisch ingesteld en denkt graag proactief mee met haar cliënten. Naast haar praktijk geeft Alexandra regelmatig cursussen op het gebied van het Mededingingsrecht en over verschillende bestuursrechtelijke onderwerpen, waaronder over Toezicht en Handhaving, de Wet bodembescherming en Externe veiligheid. Ook publiceert zij op deze gebieden. Zij is tevens bestuurslid van de Antitrust Alliance, een netwerk van mededingingsexperts in de hele EU en lid van de European Public Law Organization, een netwerk van specialisten in het Europees bestuursrecht.

Alexandra privé

Haar vrije tijd brengt Alexandra graag door met haar gezin. Zij houdt van tennis en squash. Daarnaast reist zij zowel zakelijk als privé regelmatig af naar Griekenland, onder meer voor het bijwonen van congressen over het Europees bestuursrecht in het kader van haar lidmaatschap van de European Public Law Organization.

Functies

Advocaat

Branchegebieden

Specialismen