André Jansen

Op deze pagina

Ontmoet André

André is zijn carrière in 1974 bij de Belastingdienst begonnen. Na afronding van zijn studies Nederlands en Belastingrecht werkte hij daar onder meer als BTW inspecteur. Van 1992 tot 2002 behandelde André als belastingadviseur bij Loyens & Loeff en KPMG Meijburg omvangrijke douanezaken.

André is gespecialiseerd in fiscale en niet-fiscale regelgeving met betrekking tot in- en uitvoer van goederen. Gedurende zijn loopbaan van inmiddels ruim veertig jaar, heeft Andre de praktijk van het douanerecht door en door leren kennen. Hij procedeert uiteraard in bezwaar- en beroepsprocedures tegen de Belastingdienst/douane voor de Nederlandse rechter en het Europese Hof van Justitie, maar weet zijn weg binnen de Belastingdienst/douane ook te vinden als klanten de dialoog willen aangaan.

Verder adviseert hij nationale en internationale klanten over kosten- en douanerechtenbesparingen, due diligences, pre-audits, fiscale controles en compromis-overeenkomsten met douane- en BTW-inspecteurs en het Ministerie van Financiën. Hij is auteur van de rubriek VAT and Customs van Kluwer Highlights & Insights. Als advocaat is André down-to-earth. Hij weet als geen ander de meest ingewikkelde juridische argumentaties van de wederpartij te ontrafelen en in simpele bewoordingen kernachtig te weerleggen.

André en Kneppelhout

‘Ik merkte in mijn douanepraktijk na verloop van tijd dat ik in toenemende mate met advocatenkantoren moest samenwerken om mijn klanten een effectieve aanpak te kunnen garanderen. Van hieruit ontstond mijn visie om mijn douanepraktijk niet meer vanuit een belastingadvieskantoor, maar vanuit de advocatuur te gaan uitoefenen en wel in een multidisciplinaire setting.

Daarom heb ik mij aangesloten bij DLA SchutGrosheide (intussen DLA), bekend om haar bloeiende praktijk op het gebied van internationale handel en transportrecht. Bij DLA was ik lid van het Executive Committee van de EMEA Regulatory Group. In 2007 was ik een van de oprichters van Padberg-Spanjaart Advocaten. Dat kantoor fuseerde in 2010 met Kneppelhout.’

Functies

Advocaat, Of Counsel

Specialismen