Celine van der Weide

Op deze pagina

Ontmoet Celine

Celine werkt binnen de Praktijkgroep Mededingingsrecht van Kneppelhout & Korthals. Zij procedeert en adviseert over mededingingsrechtelijke vraagstukken in brede zin. Daarbij heeft Celine een bijzondere interesse in duurzaamheidsvraagstukken. “Veel bedrijven houden zich bezig met het verduurzamen van hun diensten of producten, maar lopen daarbij tegen onzekerheid over de mededingingsrechtelijke kaders aan. Bijvoorbeeld of een samenwerking of bepaalde afspraken met afnemers, leveranciers of met branchegenoten zijn toegestaan. Het is zonde als dergelijke initiatieven onnodig stranden.”

Voordat Celine in mei 2016 bij Kneppelhout aan de slag ging, werkte zij op de mededingingsrecht afdeling van Van Doorne. Celine studeerde aan de Universiteit Utrecht en rondde daar de Legal Research Master met een focus op mededingingsrecht in 2013 cum laude af.

Celine en Kneppelhout

Het mededingingsrecht is een complex rechtsgebied en de sancties die staan op overtreding van de mededingingsregels zijn hoog. Dat maakt het werk inhoudelijk ontzettend interessant en de samenwerking met cliënten intensief. Het is de kunst om de complexe materie te vertalen naar praktische en werkbare adviezen en oplossingen. Daar haal ik veel energie uit!

Media

  • Expedia en Groupement des cartes bancaires nu ook civielrechtelijk merkbaar, Markt & Mededinging 2018/2

Functies

Advocaat

Specialismen