Erik van der Molen

Op deze pagina

Ontmoet Erik

Erik van der Molen is in oktober 2012 in dienst getreden als adviseur van de Asia Practice. Na een studie Japanse Talen en Culturen aan de Universiteit Leiden was hij in Tokio werkzaam voor de Nederlandse ambassade en een internationaal reclamebureau. In 2007 verhuisde hij naar Peking waar hij Chinees studeerde en werkzaam was bij een internationale handelsonderneming. Van 2008 tot 2012 was Erik directeur van het Nederlandse Business Support Office in Nanjing, onderdeel van het Nederlandse overheidsnetwerk in China. Daar heeft hij veel Nederlandse bedrijven geholpen bij het zakendoen aldaar.

Erik en Kneppelhout

‘Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt. Als kind al was ik gefascineerd door verre landen en talen. Thomas Friedman stelde 10 jaar geleden al: "The World is Flat". Ik ben ervan overtuigd dat geen onderneming meer kan overleven zonder naar de nieuwe opkomende markten te kijken. Het is daarom mijn missie om bedrijven hiervan niet alleen te overtuigen, maar ze hierbij ook te helpen. Ik wil als klankbord dienen voor bedrijven die hun blik op het Verre Oosten willen richten. Samen met de rest van het Asia Practice team adviseer ik bedrijven bij alle aspecten van het zakendoen in Azië, van onderhandelingen tot het opzetten van een fabriek.

Naast mijn werkzaamheden bij Kneppelhout geef ik colleges over zakendoen in opkomende markten aan studenten International Business & Management op de Haagse Hogeschool. Verder vervul ik bestuurlijke functies bij de Nederlandse-Japanse vereniging en Guanxi.nu, het netwerk van Nederlandse China Experts. Ook word ik veel gevraagd als gastspreker. In de vrije tijd die dan nog over is, maak ik graag verre reizen, fotografeer ik en brouw ik mijn eigen bier.’

Functies

Advisor Asia Practice