Flip van der Kraan

Op deze pagina

Ontmoet Flip

Flip studeerde rechten aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daar studeerde hij af met het judicium ‘met genoegen’. Flip is met name geïnteresseerd in internationale en grensoverschrijdende aspecten van het recht. Daarom heeft hij zich met name gefocust op het Europees en mededingingsrecht, maar heeft hij zich ook verdiept in het intellectueel eigendoms- en ondernemingsrecht. In het kader hiervan heeft hij bij grote en middelgrote advocatenkantoren stage gelopen, waaronder een stage in de Europese hoofdstad Brussel. Daarnaast heeft hij een half jaar aan de Freie Universität in Berlijn gestudeerd. In 2015 begon hij bij Kneppelhout & Korthals.

Flip en Kneppelhout

Flip heeft een passie voor het recht en houdt ervan zich op ingewikkelde juridische, economische en praktische vraagstukken te storten. Binnen Kneppelhout & Korthals houdt Flip zich vooral bezig met het mededingingsrecht. Vanwege zijn kennis van dit vakgebied, waar juridische en economische aspecten bij uitstek hand in hand gaan, staat hij klanten bij die te maken krijgen met het mededingingsrecht. Zo adviseert hij over compliance, staat hij bedrijven bij die benadeeld worden door concurrentiebeperkende handelingen van andere bedrijven en begeleidt hij klanten tijdens een onderzoek van een toezichthoudende autoriteit. Daarnaast maakt hij onderdeel uit van het team corporate litigation & advice.

Flip privé

‘Kneppelhout & Korthals is voor mij een ideaal kantoor om mijn carrière in de advocatuur te starten. Het is een gevestigd kantoor in het hart van de Nederlandse en Europese handel met een jonge, ambitieuze en frisse uitstraling. Ik voelde mij hier meteen thuis. Ik word namelijk elke dag omringd door veelzijdige mensen die enthousiast zijn over hun werk en zich volledig inzetten voor hun cliënten. Dit geeft veel energie, motivatie en voldoening. Door het directe contact met de cliënten wordt het belang van een zaak goed zichtbaar. Een zaak gaat dan leven, waardoor ik mij met veel plezier voor hen inzet en het recht als middel zal aanwenden om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.’

Functies

Advocaat

Branchegebieden

Specialismen