Florian Fehres

Op deze pagina

Ontmoet Florian

Voordat hij Kneppelhout & Korthals Advocaten (Kneppelhout) kwam versterken, werkte Florian Fehres bijna tien jaar als (senior) jurist bij de Verenigde Naties en de Organisatie voor het verbod op Chemische Wapens (OPCW). Hij legde zich daar met name toe op verdrags- en contractonderhandelingen, het begeleiden van grensoverschrijdende projecten en financieringsvraagstukken. Florian heeft daarna voor verschillende (internationale) advocatenkantoren gewerkt alvorens hij een boutiquekantoor oprichtte met een focus op fusies & overnames en internationale structuren.

Florian en Kneppelhout

Florian is een specialist binnen sectoren die zich kenmerken door overheidsinmenging, regelgeving, technologische ontwikkeling en innovatie.

Florian concentreert zich in zijn dagelijkse praktijk op grensoverschrijdende fusies en overnames, joint ventures en andere strategische samenwerkingen, management buy-outs, (her)structureringen en andere transacties. Hij adviseert een breed scala aan nationale en internationale partijen waaronder investeringsfondsen, institutionele beleggers en banken, strategische partijen, ondernemingen, bestuurders en toezichthouders, oprichters en andere belanghebbenden.

Florian is een voorloper op het gebied van technologische toepassingen, zoals legal process management tools en kunstmatige intelligentie, met als doel het zo efficiënt mogelijk te laten verlopen van transacties. Florian weet gedurende het gehele transactieproces waarde toe te voegen. Zijn cliënten hechten veel waarde aan het feit dat hij, mede op basis van zijn brede internationale ervaring, diplomatieke vaardigheden en persoonlijke aanpak een waar steunpunt is tijdens complexe en bepalende onderhandelingen.

Florian schreef een internationaal uitgegeven handboek en kreeg persoonlijk erkenning voor zijn bijdrage aan de OPCW toen de OPCW in 2013 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg toegekend. Daarnaast was hij genomineerd voor de titel Outstanding Young Lawyer of the Year zoals jaarlijks toegekend door de International Bar Association. Florian spreekt met regelmaat op (internationale) evenementen en congressen.

Florian heeft rechten gestudeerd in Leiden met de master Ondernemingsrecht en behaalde een bachelor in Business Management. Hij beheerst de Nederlandse en Engelse taal vloeiend in woord en geschrift en spreekt Duits. Florian is een actief lid van de International Bar Association alsmede van de American Bar Association.

Functies

Partner

Specialismen