Franca Damen

Op deze pagina

Ontmoet Franca

Voor veel dingen in het leven is passie hét sleutelwoord. Passie is als een ongekende drijfveer. Een drijfveer die niet in woorden uit te drukken is. Franca’s passie voor haar vakgebied komt met name tot uitdrukking in haar werkwijze: door kennis en betrokkenheid vertrouwen creëren bij de klant. Het vertrouwen in een goede behartiging van de belangen en een goede aanpak van de zaak van de klant staan voorop. De basis voor dit vertrouwen wordt gevormd door kennis van zaken en persoonlijke betrokkenheid. Dat is waar Franca als advocaat voor staat.

Franca en Kneppelhout

Franca werkt vanaf mei 2016 bij Kneppelhout & Korthals Advocaten. Daarvoor werkte zij ruim zes jaar bij een Tilburgs advocatenkantoor. De focus van haar praktijk heeft altijd op bestuursrechtelijke vraagstukken gelegen. In het bijzonder specialiseert Franca zich in het agrarisch recht, levensmiddelenrecht, milieurecht, natuur-beschermingsrecht en omgevingsrecht. Dat zij hierin gespecialiseerd is, blijkt ook uit het cum laude behalen van de Grotius specialisatieopleiding ruimtelijke ordening en milieurecht. Als advocaat verdiept Franca zich graag in actuele en lastige juridische vraagstukken. Aangezien zij het niet alleen belangrijk vindt om kennis op te doen, maar ook om kennis te delen, schrijft zij regelmatig artikelen die betrekking hebben op haar vakgebieden. Haar artikelen verschijnen op haar website en in verschillende juridische en niet-juridische vakbladen.

Franca privé?
'Naast mijn passie voor het recht, sport ik dagelijks en wandel ik graag met mijn hond door de natuur.'

Openbaar en publiekelijk toegankelijk bekend maken van registratie

Franca Damen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • agrarisch recht
  • omgevingsrecht
  • milieurecht
  • natuurbeschermingsrecht
  • ruimtelijk bestuursrecht

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

 

Functies

Advocaat

Branchegebieden

Specialismen