Hilde Pors

Op deze pagina

Ontmoet Hilde

Na een studentstage wilde Hilde eigenlijk maar één ding: een carrière binnen de advocatuur. Ze heeft haar beroepsopleiding genoten bij twee gerenommeerde internationale advocaten-kantoren, waar haar liefde voor het intellectuele eigendomsrecht is ontstaan. Na een korte uitstap in Belize is Hilde als bedrijfsjurist en advocaat teruggekomen en heeft zij 6 jaar bij Zimmer Biomet gewerkt. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en in 2015 is Hilde bij Kneppelhout weer als advocaat aan de slag gegaan. Door deze ervaring buiten de advocatuur begrijpt zij de communicatielijnen en ''hobbels'' die op het juridisch gebied intern bij de cliënt genomen moeten worden, maar al te goed. Haar specialisme omvat naast het klassieke intellectuele eigendomsrecht ook het (misleidende) reclamerecht en farmaceutisch reclamerecht. Ook heeft Hilde diepgaande kennis over medisch gerelateerde vraagstukken.

Kneppelhout en Hilde

Kneppelhout is een Rotterdams kantoor, wat blijkt uit de (werk)mentaliteit van de mensen die bij Kneppelhout werken. Mouwen opstropen, ''niet lullen maar poetsen'', en vooral geen onzin verkopen. Volledige inzet voor de cliënt, met in het oog het uiteindelijke belang van de cliënt. De ervaring die Hilde als bedrijfsjurist ''aan de andere kant van de medaille'' heeft opgedaan, is daarbij van grote toegevoegde waarde. Hilde is er vast van overtuigd dat cliënten geen wetenschappelijke pagina’s lange adviezen willen ontvangen, maar bij voorkeur een praktisch advies dat kan bijdragen aan de oplossing van een juridisch probleem. Daarnaast onderschrijft Hilde het belang van proactief meedenken met de cliënt.

Advocaat voor de klas

Dat Hilde zich ook op zakelijk gebied inzet voor maatschappelijke betrokkenheid, zien we terug in haar bijdrage aan de Junior Jurist Academie. Als “Advocaat voor de klas” gaf zij samen met de academie een workshop aan een groep 8 klas over recht in het algemeen, van rechtstaat tot grondrecht. Vervolgens kregen de leerlingen gelegenheid om zich een aantal weken te verdiepen in een bepaalde casus. Als afsluiter mochten de kinderen zelf aan de slag in een “oefenrechtbank” waarin zij optraden als advocaat, rechter, officier van justitie of verdachte. ‘Prachtig om te zien was dat de leerlingen steeds enthousiaster werden, vragen stelden en betrokkenheid toonden. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!’

                  

Hilde privé

Haar vrije tijd brengt Hilde graag door met haar gezin met drie (jonge) kinderen. Op sportief vlak gaat zij graag een paar keer per week hardlopen. Hilde is fan van heerlijke champagnes en thuis geldt dan ook het motto ''Always have a bottle of Champagne in the fridge for special occasions. Sometimes the special occasion is that you’ve got a bottle of Champagne in the fridge''.

Functies

Advocaat

Specialismen