Jikke Biermasz

Op deze pagina

Ontmoet Jikke

Transport- en douanerecht advocaat Jikke studeerde cum laude af in het bedrijfs- en straf(proces)recht. In 2004 begon zij haar carrière in de advocatuur bij het internationale advocatenkantoor DLA Piper. Zij werkt sinds 2010 bij Kneppelhout. Jikke’s praktijk omvat alle aspecten van het (civielrechtelijke) transport-, verzekerings- en (internationale) handelsrecht. Verder is zij gespecialiseerd in het (Europese) douanerecht. Deze unieke combinatie van specialistische kennis stelt haar in staat douane- en transportzaken te beoordelen vanuit alle relevante rechtsgebieden met als resultaat een efficiënte en effectieve multidisciplinaire aanpak.

Jikke procedeert veel, maar heeft ook ruime ervaring met het opstellen van complexe logistieke contracten. Zij treedt op als arbiter in Fenex-arbitrages. Daarnaast is zij betrokken bij verschillende (inter)nationale innovatieprojecten om horizontale samenwerking in de logistiek te stimuleren, zoals het CO3 project Collaboration Concepts for Comodality. Klanten vinden in Jikke een gedreven vakspecialist. Zij heeft een praktische instelling, kennis van de logistiek en een scherp oog voor de commerciële belangen van haar klanten en de verhoudingen tussen partijen. Voor haar klanten staat zij altijd klaar. Jikke is tegelijk strateeg en mediator. Ze kan goed luisteren, analyseren, uitleggen en schakelen.

Jikke voltooide in 2008 cum laude de Grotius specialisatieopleiding Vervoerrecht en rondde in 2009 met succes de Post-Master ‘Douane’ van de Stichting Europese Fiscale Studies (Erasmus Universiteit) af. Zij is auteur voor de rubriek VAT and Customs van Kluwer Highlights & Insights, redactielid van Juridisch up to Date (rubriek Handelsverkeersrecht) en publiceert regelmatig over actuele onderwerpen in de ledenbladen van TLN en Fenedex en het internationale export controle magazine WorldECR.

Jikke en Kneppelhout

'Ik werk voor mijn klanten naar de best haalbare oplossing toe, liefst goedschiks, maar als het niet anders kan door tactisch te procederen. Een advocaat is er niet voor het conflict, maar voor de oplossing.'

Media

Douane wil zelfs na veertien jaar van geen wijken weten - Het Financieel Dagblad, 11-08-2017

Functies

Partner, Advocaat

Branchegebieden

Specialismen