Joost Vrancken Peeters

Op deze pagina

Ontmoet Joost

Joost Vrancken Peeters is een ondernemende, creatieve en sociale geest. Niet direct eigenschappen die je bij een advocaat van zijn kaliber zou verwachten, maar zeker iets dat hem onderscheidt van andere advocaten. Mede vanwege deze eigenschappen en brede interesse is Joost van 2013 tot 2017 managing partner van Kneppelhout geweest. 

Joost’s ondernemende karakter uitte zich in het opstarten van de Asia-Practice in 2010. De dienstverlening en het team werd vanaf scratch gebouwd. In eerste instantie lag de focus op China (inbound en outbound) en sinds 2012 ligt het vizier ook op Vietnam. Kneppelhout is het eerste en enige advocatenkantoor dat op verzoek van de Vietnamese ambassade zijn pijlen op deze nieuwe economische tijger richt. De Asia practice is een belangrijke sectie en een van de onderscheidende factoren van kantoor. Joost heeft een groot aantal bedrijven geassisteerd inzake M&A, financiële transacties, zekerheden en doorstarts. De combinatie van curator en adviseur maakt Joost tot de ideale sparringpartner voor bedrijven in moeilijkheden. Hij kent beide kanten van de medaille en weet waar (toekomstige) risico’s liggen.

Joost en Kneppelhout

‘Klanten juridische oplossingen bieden waardoor zij verder kunnen gaan met ondernemen, dat doe ik het liefst. Of het nu gaat om het opstellen van overeenkomsten, het begeleiden van een overname of het vormgeven van een samenwerking in Nederland of daarbuiten. Echt betrokken zijn bij de business van de klant en verder denken dan alleen de juridische kant, dat wil ik en dat is gelukkig ook de feedback die ik van klanten krijg. Kneppelhout moet een kantoor worden dat duidelijk herkenbaar is en dat gezien wordt als een echte toevoeging aan de business van klanten.

Joost privé

Ik breng mijn vrije tijd graag door met mijn gezin. Ik fiets, golf en heb veel en op niveau getennist. Tot het uiterste gaan is belangrijk voor mij, zowel zakelijk als privé. In 2013 heb ik met mijn toen 13-jarige zoon de Alpe d’HuZes gefietst. In 2015 Duchenne for Heroes, een zevendaagse moutainbiketocht. Wanneer ik op zakenreis in Azië ben, probeer ik altijd een mountainbike te huren om samen met een gids op pad te gaan.’

Functies

Partner, Advocaat

Specialismen