Landine Varela

Op deze pagina

Ontmoet Landine

Landine viel tijdens haar master Bedrijfsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, na het lezen van een artikel over de rode zolen van Louboutin, als een blok voor het intellectueel eigendomsrecht. Sinds de start van haar carrière in januari 2014 specialiseert Landine zich dan ook in het intellectueel eigendomsrecht en aanverwante rechtsgebieden, met een specifieke focus op het adviseren en procederen over merken, modellen, octrooien, auteursrechten en reclame. Landine is haar carrière begonnen bij een advocatenkantoor in Amsterdam en maakt sinds september 2015 deel uit van het IE/IT & Privacy team van Kneppelhout & Korthals. Hier is zij sindsdien betrokken bij complexe en/of spraakmakende procedures voor (grote) nationale en internationale klanten. Daarnaast schrijft Landine regelmatig blogs en artikelen en is zij redacteur van het BMM Bulletin, het tijdschrift van de Benelux-vereniging voor Merken- en Modellenrecht.

Lidmaatschappen: Benelux-vereniging voor Merken en Modellenrecht; Aspirant-lid Vereniging Intellectueel Eigendom Procesrecht Advocaten.

Landine en Kneppelhout

‘Ik houd ervan om de diepte in te duiken en complexe juridische vraagstukken op te lossen. Nóg leuker vind ik het om vervolgens de vertaalslag te maken: of ik nu aan een klant moet uitleggen hoe iets juridisch gezien zit of voor een rechter moet uitleggen hoe het product van mijn klant werkt, het doel is altijd om dit op een begrijpelijke, heldere en zo nodig overtuigende manier te doen. Deze manier van communiceren is volgens mij ook exact wat Kneppelhout & Korthals onderscheidt van andere advocatenkantoren.’

Landine Privé

Haar vrije tijd brengt Landine graag door met vrienden en familie. Ook sport zij graag: minimaal drie keer per week staat ze in de sportschool waarbij krachttraining en boksen favoriet zijn. Toekomstplannen zijn er ook genoeg: ‘een boek uitbrengen en vloeiend Spaans leren spreken’.

Functies

Advocaat

Specialismen