Marijn Rooke

Op deze pagina

Ontmoet Marijn

Marijn studeerde rechten aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tijdens zijn master heeft hij zich gefocust op het gezondheidsrecht. In 2015 studeerde hij af op een scriptie over de deelname van kinderen aan geneesmiddelenonderzoek waarbij zij zelf geen baat hebben.

Gedurende zijn studie heeft Marijn onder andere stage gelopen bij een groot internationaal advocatenkantoor en was hij voorzitter van een rechtswinkel. Na het afronden van zijn studie is hij eerst gaan ondernemen. Enige tijd later is hij als jurist aan de slag bij een klein juridisch advieskantoor. Daar ontstond de interesse voor privacy, gegevensbescherming en IT, met name binnen de (jeugd)gezondheidszorg. Sinds maart 2018 is Marijn werkzaam bij Kneppelhout & Korthals op de sectie IE/IT en privacy waar hij zich met name bezig houdt met IT en privacy.

Marijn en Kneppelhout

‘’Kneppelhout is een echt Rotterdams kantoor. Mouwen opstropen en aan de slag. Als geboren Rotterdammer spreekt mij dat natuurlijk enorm aan. De klant centraal stellen en aandacht hebben voor de vraag achter de vraag. Helder en direct communiceren, zowel naar klanten als binnen kantoor. Tel daar de goede sfeer en het prachtige uitzicht vanaf mijn werkplek bij op en het is denk ik wel duidelijk waarom ik voor Kneppelhout heb gekozen.’’

Marijn privé

In zijn vrije tijd brengt Marijn graag een bezoek aan een museum, klassiek concert of het filmhuis. Daarnaast verzamelt Marijn antieke brillen en reist hij graag door Zuid-Amerika.

Functies

Advocaat

Branchegebieden

Specialismen