Merel Rooijakkers

Op deze pagina

Ontmoet Merel

Merel is sinds 2016 werkzaam op de sectie Ondernemingsrecht binnen Kneppelhout. Zij studeerde  Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam waar zij zich in haar afstudeerfase is gaan richten op ondernemings- en insolventierecht. De passie voor de (internationale) ondernemingsrechtpraktijk is ontstaan toen zij een semester aan Columbia Law School in New York studeerde. Tijdens dit semester sprong het vak ‘onderhandelen’ er met kop en schouders bovenuit, iets waar zij in haar beroep als advocaat zeker de vruchten van plukt!

Gedurende de startfase van haar loopbaan als ondernemingsrecht advocaat was zij breed inzetbaar, maar al snel is zij zich gaan specialiseren in corporate litigation & advice. Als lid van het team corporate litigation & advice adviseert en procedeert zij graag over vennootschapsrechtelijke kwesties, zoals samenwerkingsafspraken tussen aandeelhouders, overnamegeschillen en bestuurdersaansprakelijkheid. Met veel kennis en ervaring op gebied van procedures voor de ‘gewone’ rechter en arbitrages zit Merel bij Kneppelhout helemaal op haar plek.

Merel & Kneppelhout
Merel & Kneppelhout maakten kennis tijdens haar deelname aan de jaarlijkse tweedaagse masterclass voor studenten. Ze was meteen verkocht: een no-nonsense kantoor waar de klant centraal staat terwijl er hard wordt gewerkt om juridische kennis om te zetten in praktische en voor ondernemers werkbare oplossingen.

Merel privé?
'In mijn vrije tijd ben ik vooral buitenshuis te vinden: een rondje hardlopen om mijn hoofd leeg te maken of een wandeling voor een goed gesprek met vrienden. Wintersport sla ik in ieder geval geen jaar over, want skiën doe ik het allerliefst. Dichterbij huis breng ik graag een bezoek aan theaters, musea of ontdek ik leuke barretjes en restaurants. Maar eerlijk is eerlijk: een avond op de bank met een film of een goed boek is ook heerlijk op z’n tijd!'

Functies

Advocaat

Specialismen