Merel Rooijakkers

Op deze pagina

Ontmoet Merel

Merel studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij na de honoursbachelor (cum laude) koos voor de master ‘Privaatrecht: Commerciële Rechtspraktijk’. Zij studeerde in 2015 af met een 8,5 voor haar scriptie over dwangakkoorden in het Nederlandse en Amerikaanse faillissementsrecht. Haar passie voor de internationale ondernemingsrechtelijke praktijk ontdekte Merel toen zij in 2014 een semester studeerde aan Columbia University in New York, waar de cursus onderhandelen haar favoriet was: iets dat ook in haar werk als advocaat goed van pas komt! Na uiteenlopende stage-ervaringen in de rechtspraak en advocatuur is Merel in maart 2016 gestart als advocaat binnen de sectie Ondernemingsrecht.

Merel & Kneppelhout
Merel & Kneppelhout maakten kennis tijdens haar deelname aan de jaarlijkse masterclass voor studenten. Ze was meteen verkocht: een no-nonsense kantoor waar gewoon heel hard wordt gewerkt om cliënten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Doordat Merel zich binnen de sectie Ondernemingsrecht bezighoudt met verschillende specialismen is er veel ruimte voor haar persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Merel privé?
'In mijn vrije tijd ben ik vooral buitenshuis te vinden: een rondje hardlopen om mijn hoofd leeg te maken of een wandeling voor een goed gesprek met vrienden. Wintersport sla ik in ieder geval geen jaar over, want skiën doe ik het allerliefst. Dichterbij huis breng ik graag een bezoek aan theaters, musea of ontdek ik leuke barretjes en restaurants. Maar eerlijk is eerlijk: een avond op de bank met een film of een goed boek is ook heerlijk op z’n tijd!'

Functies

Advocaat

Specialismen