Theo Verhoeff

Op deze pagina

Ontmoet Theo

Theo Verhoeff heeft na zijn studie Bedrijfseconomie in verschillende commerciële functies voor Shell gewerkt. Vanaf 1980 was hij hoofd Public Affairs van de Nederlandse Aardoliemaatschappij. In 1984 is hij gaan werken voor ICO Inc., een Amerikaans beursgenoteerd (NASDAQ) bedrijf, dat petrochemische halffabricaten vervaardigt. Eerst als directievoorzitter van de Europese operaties, later als lid van de Board of Directors van het moederbedrijf. Theo was verantwoordelijk voor overnames van bedrijven in België, Engeland, Frankrijk, Italië, Nederland, Zweden en Zwitserland. Tevens was hij medeverantwoordelijk voor overnames in Australië, Nieuw Zeeland en de V.S. Vanaf 2000 tot en met 2004 is Theo als lid van het management team van het Nederlands Omroepproductiebedrijf N.V. (NOB) medeverantwoordelijk geweest voor de reorganisatie, opsplitsing en verkoop van het NOB.

Theo heeft na zijn carrière in het bedrijfsleven aan de Erasmus Universiteit Rotterdam Financieel Recht gestudeerd. Sinds februari 2007 is hij als advocaat verbonden aan de sectie Ondernemingsrecht. Theo procedeert regelmatig over ondernemingsrechtelijke kwesties in brede zin. Hij adviseert over het opstellen van contracten in het algemeen en over fusies en overnames in het bijzonder. Ook adviseert hij over energierecht, in het bijzonder stadsverwarmingsprojecten. Verder is hij betrokken bij verschillende faillissementen.

Theo en Kneppelhout
‘Mijn praktische ervaring in het bedrijfsleven, onder meer met overnames en reorganisaties, komt mij zowel in mijn adviespraktijk als in mijn procespraktijk goed van pas. Ik denk graag in praktische zin mee met mijn klanten.’

Functies

Advocaat

Branchegebieden

Specialismen