Victor Zheng

Op deze pagina

Ontmoet Victor

Victor werkt sinds augustus 2015 als Associate bij de China Practice. Voordat hij het team van Kneppelhout & Korthals kwam versterken, werkte Victor zowel in Nederland als in China (Shanghai) in de advocatuur, en op de Afdeling Economische Zaken van het Nederlandse Consulaat-Generaal te Shanghai. Victor behaalde zijn bachelor in civiel recht en handels-recht in China en zijn master in International Business Law aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

In de afgelopen zeven jaar in Shanghai heeft Victor vooral bijstand geboden bij juridische vraagstukken met betrekking tot buitenlandse investeringen in diverse sectoren in China. Daarbij heeft hij te maken gehad met het opzetten van bedrijven, fusies & overnames, zakelijke contracten, arbeidsrecht, IE-recht, zakelijke onderhandelingen, geschillen-beslechting, fiscaal advies etc. De twee daarop volgende jaren heeft hij, door zijn werkervaring bij het Consulaat- Generaal in Shanghai, zijn blik verder verbreed waar het gaat om oplossingen in internationale zakelijke geschillen op overheidsniveau.

Victor en Kneppelhout

Naast het bijstaan van cliënten in voornoemde juridische problemen kan Victor ook inzicht geven in opkomende commerciële mogelijkheden in China. Uiteraard volgt hij de laatste ontwikkelingen in de zakenwereld in China op de voet. Los van zijn rol als schakel tussen Nederlandse en Chinese bedrijven hecht Victor ook veel belang aan de ontwikkeling van verantwoord en duurzaam ondernemen in China, waarbij bepaalde juridische problemen maar al te vaak de kop opsteken. Zo was hij nauw betrokken bij een MVO-project in Shanghai dat zich richt op het bijstaan van Nederlandse ondernemingen om een betere planning en uitvoering van hun goederenstromen in China te realiseren.

Victor Privé

Victor reist vaak en veel, en staat in het weekend graag met zijn vrienden op de squashbaan.

Functies

Manager China Practice

Specialismen