William Stregels

Op deze pagina

Ontmoet William

Na anderhalf jaar als juridisch medewerker op de rechtbank te Dordrecht te hebben gewerkt, is William in 2010 als advocaat in dienst getreden bij Kneppelhout & Korthals Advocaten. Hij voert hier een proces- en adviespraktijk gericht op het bouw-, aanbestedings- en huurrecht en het vastgoedrecht in meer algemene zin. Tot zijn klanten behoren professionele en particuliere opdrachtgevers, aannemers, architecten, woningcorporaties, overheden, elektrotechnische bureaus, beleggers en vastgoedbeheerders. Hij staat hen onder meer bij met advies over (de totstandkoming van) bouw- en huurcontracten en algemene voorwaarden zoals de UAV1989/2012, UAV-GC 2005, AVA 1992/2013, DNR 2005/2011 en RAW 2005/2010.

Zijn klanten omschrijven hem als een deskundig en betrokken advocaat die snel tot de kern van de zaak doordringt, effectief met hen communiceert en daarbij een praktische en resultaatgerichte instelling heeft. In 2015 is William voor het examen van de specialisatieopleiding IBR Privaatrechtelijk Bouwrecht geslaagd en Memory Magazine heeft hem in 2014 opgenomen in de Best Young Professionals Law Top 50. Hij is lid van de Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten en tevens actief lid van de Rotterdamse Vastgoed Sociëteit ‘De Nieuwe Maas’. In zijn vrije tijd tennist William bij LTC Plaswijck’62.

William en Kneppelhout

''Sinds 2000 ben ik in Rotterdam woonachtig en ik voel mij uitstekend thuis in deze ondernemende en dynamische stad waar letterlijk gebouwd wordt aan de toekomst. Dezelfde Rotterdamse mentaliteit heerst ook bij Kneppelhout en ik bouw iedere dag weer met veel inzet en enthousiasme mee aan de toekomst van onze klanten. Mijn werkwijze is er hierbij op gericht de klant zorgvuldig te adviseren in de voorfase van een project om zo risico’s te beperken. Tijdens de uitvoeringsfase schakel ik snel, omdat ik weet dat onnodige vertraging voorkomen moet worden. Maar als het belang van de klant daar toch het meest mee gediend is, ben ik de aangewezen persoon om recht te halen in een procedure bij de rechtbank of bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw. Mijn werkervaring bij de rechtbank is wat dat betreft van toegevoegde waarde gebleken.''

Functies

Partner, Advocaat

Branchegebieden

Specialismen