Koersvast in een nieuwe jas

Rotterdam, mei 2019

Kneppelhout & Korthals Advocaten (“Kneppelhout”) bestaat dit jaar 40 jaar. De advocatuur vraagt in de huidige tijd (nog) meer om profilering (”smoel”) dan voorheen. Kneppelhout heeft ervoor gekozen zich explicieter te gaan toeleggen op 3 dragende pijlers: (1) Handel, Regulatory & Logistiek, (2) Food & Agri en (3) Bouwen, Wonen & Omgeving.

Het “nieuwe” Kneppelhout staat nu. Klaar en uitgerust voor de toekomst. Inclusief spiksplinternieuwe huisvesting en dito “Corporate Identity”.

Wij profileren ons op onder andere het gebied van handel, logistiek en douane. “Met twee ervaren partners en twee of counsels staat de douane praktijk centraal in onze ambitie om als Rotterdams kantoor de dienstverlening voor klanten op het gebied van overheidstoezicht en handhaving die van invloed zijn op de internationale handel en logistiek, nog verder te intensiveren”, aldus Tim Hesselink, partner bij Kneppelhout en specialist in douanezaken en exportcontrole. “Onze kennis van gereguleerde markten waar toezichthouders, zoals de NVWA en douane actief zijn, blijft onze basis en wij zijn daarvoor een begrip in de markt” voegt Padberg daaraan toe.

Met een gedreven team van 35 personen is Kneppelhout klaar voor de volgende 40 jaar. Padberg: “Kneppelhout is in die jaren uitgegroeid tot een begrip binnen en buiten Rotterdam. De haven is een springplank geweest naar het buitenland en heeft onze praktijk ook echt internationaal gemaakt. De omvang van kantoor is voor Rotterdamse begrippen fors, een Rotterdams no-nonsense kantoor voor partijen uit de (internationale) handel, de maakindustrie en verwerkende industrie, de maritieme sector, het transport, de bouw, het vastgoed en de overheidshoek (o.a. gemeenten, waterschappen). Bij Kneppelhout combineren wij specialistische kennis met uitgebreide ervaring op alle voor onze klanten relevante rechtsgebieden. Wij zijn de businesspartner die proactief en pragmatisch adviseert, juridische barrières uit de weg ruimt en altijd een stap extra zet.”

Over Kneppelhout

Kneppelhout is een Rotterdams advocatenkantoor. Om de drie pijlers (Handel, Regulatory & Logistiek, Food & Agri en Bouwen, Wonen & Omgeving) succesvol te bedienen, zijn er zeven expertisegroepen. Dit zijn: (1) Real Estate, (2) Government & Institutions, (3) Labour, (4) Corporate Transactions, (5) Corporate & Commercial Litigation, (6) Trade & Regulatory en (7) Transport & Logistics. Het advocatenkantoor maakt deel uit van verschillende nationale en internationale samenwerkingsverbanden, waaronder Netlaw, de Parlex Group en het Food Lawyers Network.