Fusies & Overnames

U overweegt een fusie of overname. Dat is misschien wel de meest ingrijpende gebeurtenis in het bestaan van uw onderneming. Het gaat immers om geld, mensen, kansen en risico’s. In dergelijke situaties is het belangrijk dat alle partijen zorgvuldig handelen. Onze advocaten en medewerkers richten zich op overnames van of door de grotere Nederlandse bedrijven in het MKB. Wij treden onder andere op voor buitenlandse multinationals of investeerders die in Nederland een overname doen. Ook begeleiden wij fuserende partijen binnen onze landsgrenzen.

Van LOI tot closing

Waar nodig begeleiden wij onze klanten tijdens het hele proces, van Letter of Intent tot closing. Voor partijen die vaker overnames doen, zijn we de zakelijke sparring partner.
Is een overname voor u of uw onderneming geen dagelijkse kost en kunnen ook emoties een grote rol spelen, dan zijn wij ook uw klankbord en gids gedurende het hele traject. In alle gevallen geldt: hoe sneller u bij ons komt, hoe eerder we kunnen meedenken. Dit garandeert een soepel proces.

Vlot en zakelijk

In alle gevallen streven we ernaar de transactie vlot en zakelijk te laten verlopen. Wij adresseren juridische obstakels die de overnameprijs kunnen beïnvloeden of het proces kunnen verstoren. Denk hierbij aan change of control-bepalingen in contracten, milieuproblematiek of gerechtelijke procedures.

Meerwaarde

Onze grootste meerwaarde in een fusie- en overnametraject is dat wij weten waar we moeten kijken. Wij zijn pragmatisch ingesteld, hebben alle disciplines aan boord en hebben kennis van ondernemers en ondernemingen.